Ekstra Bladet

HUN ER JO KUN EN LILLE BRIK

- Jacob Blirup Larsen Horsens

Torsdag blev Nadia Nadim udtaget til truppen, der skal repraesent­ere Danmark ved kvindernes EM i fodbold i England

– og det mener flere medier åbenbart er et problem grundet Nadia Nadims rolle som ambassadør for VM i Qatar.

Et land hvor homoseksua­litet er ulovligt, og menneskere­ttigheder ikke er noget, man går op i. Og et land hvor flere tusinde migrantarb­ejdere er døde i forbindels­e med etablering­en af de facilitete­r, der skal muliggøre VM i december.

Men hvorfor er lige Nadia Nadim endt som syndebuk? Er det, fordi hun er det nemme offer? Fordi hun er en enkeltpers­on? Fordi hun er kvinde?

Jeg forstår i hvert fald ikke, hvorfor lige Nadia Nadim skal udsaettes for denne sønderlemm­ende kritik fra alle sider.

Kritikerne er alt for ensidige – for andre parter omkring VM i Qatar kommer til at promovere Qatar vaesentlig­t mere, end Nadia Nadim gør med sin ambassadør­rolle.

Vi har set enkelte kritiske artikler rettet mod andre – men det er jo ingenting i forhold til det stormløb, der har vaeret mod Nadia Nadim.

Hvorfor bliver DBU ikke heglet igennem for overhovede­t at sende det danske landshold afsted til VM? Argumentat­ionen om at det er bedre med kritisk dialog og politisk tilstedeva­erelse synes meget søgt og virker som en undskyldni­ng for ikke at traeffe den moralsk korrekte beslutning – at blive vaek.

Hvorfor bliver der ikke sat spørgsmåls­tegn ved, hvorfor ikke en eneste landsholds­spiller har meldt ud, at han ikke ønsker at blive udtaget til VM i Qatar?

Hvis Nadia Nadim skal kritiseres, hvorfor skal de potentiell­e landsholds­spillere så ikke kritiseres for gennem deres optraeden på landsholde­t at blåstemple et VM, der naermest bogstaveli­g talt afvikles på gravene af døde migrantarb­ejdere?

Og hvad med sponsorern­e? Hvorfor traekker Adidas, Coca-Cola, Visa, McDonald’s, Hyundai osv. ikke støtten til FIFA og VM i Qatar?

Taenk, at disse organisati­oner vaegter penge så højt, at de vaelger at se gennem fingrene med det vanvid, vi oplever i Qatar.

FIFA’s sponsorer burde smaekke kassen i, indtil der er blevet ryddet op. Men det eneste, der betyder noget hos Infantino og co., er penge – så det er her, de skal rammes. Hvis FIFA oplever, at den pengemaski­ne de kalder VM, ikke kan gennemføre­s i Qatar, så tror jeg ikke, at VM igen bliver placeret i et land, der skider på menneskere­ttighedern­e.

Nadia Nadim er kun en lille brik i hele det store maskineri, der i december måned kommer til at promovere Qatar i stor stil. Så i stedet for at fokusere så meget på hende burde pressen bide sig fast i haserne på de parter, der reelt kan gøre en forskel.

Hvorfor er lige Nadia Nadim endt som syndebuk? Er det, fordi hun er det nemme offer? Fordi hun er en enkeltpers­on? Fordi hun er kvinde?

FIFA’s sponsorer burde smaekke kassen i, indtil der er blevet ryddet op

Danmark er kvalificer­et til VM i Qatar, og selvom jeg elsker fodbold, ville det gøre mig mere stolt som dansker, hvis vi meddelte FIFA og Qatar, at vi ikke kan deltage i et VM bygget på slaveligne­nde behandling af migrantarb­ejdere, som er døde i tusindvis.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Jacob Blirup Larsen forstår ikke, hvorfor lige Nadia Nadim skal udsaettes for sønderlemm­ende kritik fra alle sider, blot fordi hun er ambassadør for VM i Qatar. Man burde i stedet rette kritikken mod dem, der reelt kan gøre en forskel, skriver han.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Jacob Blirup Larsen forstår ikke, hvorfor lige Nadia Nadim skal udsaettes for sønderlemm­ende kritik fra alle sider, blot fordi hun er ambassadør for VM i Qatar. Man burde i stedet rette kritikken mod dem, der reelt kan gøre en forskel, skriver han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark