Ekstra Bladet

KEVIN ER FORANDRET

Tiden vaek fra Formel 1 har gjort undervaerk­er for Kevin Magnussen, mener chefingeni­ør Ayao Komatsu, der har følelsen af at arbejde sammen med en ’ny Kevin’

- JONAS HÜTTEL ’Kev’ plejede at vaere i stand til at køre rundt om problemer. Nu er det naermest omvendt hut@eb.dk

’Ingen skal fortaelle mig, hvordan en Formel 1-bil skal køres.’

Sådan var Romain Grosjeans indstillin­g, mens han kørte i motorsport­ens fineste klasse, og Kevin Magnussen havde samme holdning i sine første fire saesoner hos Haas.

Men den 29-årige dansker er en forandret mand efter et år i amerikansk­e sportsvogn­e.

Det fortaeller Haas’ chefingeni­ør, Ayao Komatsu, i et laengere interview med Ekstra Bladet.

Mere åben nu

Tidligere var japanerens største kritik af Magnussen, at danskeren ikke kraevede nok af materielle­t og ingeniører­ne. Med sit naturtalen­t var han i stand til at køre selv umulige biler.

Det kan vaere en styrke i visse situatione­r, men er også en haemsko for at opnå perfektion og hive den sidste performanc­e ud af raceren.

Tilbage i Formel 1 fra en saeson hos Chip Ganassi Racing og Peugeot er indstillin­gen forandret. Kevin Magnussen er i højere grad villig til at prøve nye ideer af, laere af andre og køre bilen på en facon, som er fjern for ham.

– ’Kev’ plejede at vaere i stand til at køre rundt om problemer. Nu er det naermest omvendt. Han er kommet tilbage til Formel 1 fra en helt anden type bil og kører på den måde, som passer ham, fortaeller Ayao Komatsu, som selv har vaeret løbsingeni­ør, før han blev chef for raceteamet.

– Hvis vi kan se på data, at han bør gøre noget andet, er han meget mere åben for den slags forslag end tidligere. Han prøver, selv om han finder det svaert og er meget mere villig til lytte, hvilket er rart for os.

– Vi prøvede tidligere med en kørertraen­er, men det havde han ingen interesse i.

– Romain var på samme måde. ’Jeg er Formel 1-køreren, ingen skal fortaelle mig, hvordan den skal køres’. Men nu er han meget mere åben over for input, siger japaneren.

– Vi har også Pietro Fittipaldi (tredjekøre­ren, red.), som rent faktisk kom med et godt input på Imola, som Kevin lyttede til. Jeg føler, at hans skjold eller ego er mindre. Han er meget mere villig til at prøve ting af. Selv om det ikke føles rigtigt eller umiddelbar­t giver mening for ham.

Konstante analyser

Det bliver der sat meget stor pris på hos Haas’ ingeniører, som konstant analyserer data for at finde ud af, hvor der han hentes ekstra tiendedele eller selv hundredede­le på en omgang. Linjen gennem sving gør en forskel, bremsepunk­ter og sågar tidspunkte­t for gearskift.

– I det mindste prøver han det, og nogle gange finder han ud, at det virker.

– Eller han ved, at det virker, men at det er ikke hans naturlige kørestil. Så han siger: ’Okay, hvis I ikke kan fikse det, så kører jeg på jeres måde. Men i kvalifikat­ionen, hvis jeg skal gøre det på den måde, så falder det mig ikke naturligt. Jeg vil hellere have, at I fikser det, men hvis jeg skal køre på den anden måde, så kan jeg godt’.

Staedige kørere

Samtidig lytter Kevin Magnussen mere til ingeniører­nes input end tidligere.

– Hen over de første løb så vi en trend med nogle ting, han gjorde, som ikke var korrekte. Han er meget mere villig til at acceptere det faktum. Hvis det sker, prøver vi at få det identifice­ret allerede i første traening og få det rettet til tredje traening før tidtagning­en.

– Helt aerligt var det svaerere med ham før på det område. Samme gjaldt for Romain. Fordi de begge er staedige kørere. Mens den nye Kevin er meget mere åben. Det er rigtig, rigtig godt, siger Ayao Komatsu.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Ny udgave
Kevin Magnussen er mindre staedig end tidligere og mere villig til at prøve nye ting af.
FOTO: JAN SOMMER Ny udgave Kevin Magnussen er mindre staedig end tidligere og mere villig til at prøve nye ting af.
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Ayao Komatsu har fået en ny allieret i ingeniørru­mmet.
FOTO: JAN SOMMER Ayao Komatsu har fået en ny allieret i ingeniørru­mmet.
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Danskerens tilbageven­den smitter positivt af i alle dele af teamet. Laes seneste nyt fra Canadas Grand
Prix på EKSTRABLAD­ET.DK
FOTO: JAN SOMMER Danskerens tilbageven­den smitter positivt af i alle dele af teamet. Laes seneste nyt fra Canadas Grand Prix på EKSTRABLAD­ET.DK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark