Ekstra Bladet

DU BØR TAKKE AF

-

sådan noget, har det før NÅR JEG SKRIVER i tiden daekket over Sebastian Vettel, som jeg i et par år har set forbi sidste salgsdato, men nu er der er en ny mand, som topper listen sammen med tyskeren.

Lewis Hamilton har i mine øjne mistet gnisten, og jeg mener, at han bør tage konsekvens­en, hvis ikke han snart får lukket hullet i performanc­e til teamkammer­at George Russell.

gange verdensmes­ter og NÅR MAN ER SYV alle dage i sin karriere har givet teamkammer­aterne klø, men nu på en god dag blot kan hamle op med laerlingen, er skriften på vaeggen ganske tydelig. Formkurven har toppet, og det er faktisk gået hurtigere, end jeg regnede med.

Dog vil jeg sige, at jeg i optakten til saesonen så det som en mulighed.

skrev jeg:

FØR SAESONPREM­IEREN

’Der må ske noget i hovedet på en person, når man føler, man blev snydt på målstregen i 2021. Enten bliver man lettere at knaekke naeste gang, eller også kommer man tilbage staerkere. Hvis George Russell kommer godt ud af startblokk­en, kan han vaere medvirkend­e til, at Hamilton mister troen på, at han er bedre end alle de andre, og det kan blive begyndelse­n på enden, spår jeg. Vi så det med Michael Schumacher hos Mercedes, ingen storhedsti­d varer for evigt.’

IKKE, at Sir Lewis har glemt at JEG TROR køre bil hen over vinteren, men jeg tror, at en stor det af svaret på den manglende fart skal findes i, at 2022-bilerne er markant anderledes at køre end i foregående år.

Det forlyder, at Hamilton gerne vil have bilen til at køre på en måde, som passer til hans kørestil, mens George Russell saetter sig i cockpittet og kører med den opsaetning, som teknikkern­e har analyseret sig frem til, bør vaere den hurtigste.

forskellen på den unge laerling, DET ER IGEN som gerne lytter og laerer, i modsaetnin­g til den gamle magelige, som arbejder efter devisen: ’Jeg ved bedst, så teamet må få bilen til at køre på en måde, som passer mig.’

Der er ikke meget, som går Hamiltons vej i disse dage, og jeg tror, at det er hårdere, end han vil give udtryk for. Han forsøger at overbevise os alle – og ikke mindst sig selv – om, at han er klar til at tage kampen op. Men han kan ikke blive ved med at tro på, at det vender. Til det er vi for langt inde i saesonen.

er en hel del anderledes at ÅRETS BILER køre med deres ground-effekt, nye daekdimens­ion og højere vaegt. Jeg laegger maerke til, at bilerne skal køre lidt mere ’poleret’, uden de kan kastes ind i svingene på samme måde som tidligere.

En dygtig kører med evnen til at balancere bilen på en knivsaeg vil kunne tøjle en bil, som er hurtig, når den køres en anelse ud over graensen. Den slags kørere er Hamilton, Verstappen og Ricciardo med flere.

Af de tre kørere har Verstappen vaeret den bedste til at omstille sig. Men selv i hollaender­ens tilfaelde har vi set, at Sergio Pérez er rykket vaesentlig­t taettere på verdensmes­terens tempo. Ricciardo kaemper virkelig med opgaven, og Hamilton er et sted midt i mellem.

SYNES, at Lewis Hamilton har vaeret JEG fantastisk for sporten, og han har med sine evner givet os nogle fantastisk­e øjeblikke at kigge tilbage på.

Men jeg synes ikke, det vil vaere kønt at se på, hvis han ender som ringvrag i den forstand, at han bliver haengende i 2023 i håbet om, at det hele pludseligt vender, og at George Russell bliver kørt synder og sammen, som det var tilfaeldet med Nico Rosberg og Valtteri Bottas. Det kommer ikke til at ske.

forlade sporten med aeren i SÅ HELLERE behold. Sir Lewis Hamilton er ikke skabt til blot at vaere en deltager.

Der er ikke meget, som går Hamiltons vej i disse dage, og jeg tror, at det er hårdere, end han vil give udtryk for

 ?? FOTO: DAN MULLAN/RITZAU SCANPIX ?? Lewis Hamilton kan ikke blive ved med at tro på, at det hele pludselig vender. Til det er vi for langt inde i saesonen, mener Jason Watt, som ikke ønsker at se den syvdobbelt­e mester ende som ringvrag.
FOTO: DAN MULLAN/RITZAU SCANPIX Lewis Hamilton kan ikke blive ved med at tro på, at det hele pludselig vender. Til det er vi for langt inde i saesonen, mener Jason Watt, som ikke ønsker at se den syvdobbelt­e mester ende som ringvrag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark