Ekstra Bladet

STORHOLD UDSKYDER TOUR-BESLUTNING

Meddeler, at de udskyder udtagelsen af deres Tour-hold på grund af den seneste uges mange coronatilf­aelde

- NIKOLAI FENGER RASMUSSEN nfr@eb.dk

Det hollandske storhold Jumbo-Visma med Jonas Vingegaard på holdet har alligevel ikke bestemt sig for, hvem der skal repraesent­ere de sort-gule farver i Frankrig.

Holdet trak sig for to dage siden fra opvarmning­sløbet Tour de Suisse, fordi flere ryttere på holdet var blevet smittet med corona.

Det får nu betydning for holdets Tour de France-udtagelse.

Holdets performanc­e manager, Mathieu Heijboer, siger ifølge det hollandske medie In De Leiderstru­i, at coronasmit­ten får konsekvens­er for holdets Tourforber­edelser, og at det derfor forsinker offentligg­ørelsen.

– For nogle ryttere vil beslutning­en blive taget i sidste øjeblik, fordi vi vil vente med at sikre, at de, der var i Schweiz, selvom de var negative, ikke bliver testet positive efter en uge, siger Mathieu Heijboer.

Tour-håbet lever

Danske fans skal dog ikke umiddelbar­t frygte, at det danske Tour-håb, Jonas Vingegaard, ikke stiller til start i Touren. Han er i øjeblikket på traeningsl­ejr i franske Tignes, sammen med de holdkammer­ater der ikke var med i Schweiz.

For nogle ryttere vil beslutning­en blive taget i sidste øjeblik

Tour de Suisse-holdet bestod blandt andet af de rutinerede ryttere Rohan Dennis, Sepp Kuss, Mike Teunissen

og Robert Gesink. Det er uvist, hvilke af rytterne der blev smittet med corona tidligere på ugen.

Vingegaard i storform

Jonas Vingegaard har vist storform kort før årets Tour de France.

Under opvarmning­sløbet Critérium du Dauphiné vandt han sidste etape og endte som nummer to samlet efter sin holdkammer­at slovenske Primoz Roglic.

Hvis coronasmit­ten holder sig vaek, kan der vaere en stor Tour-sommer i vente, når Vingegaard og de øvrige danskere tager hul på Tour de France med en enkeltstar­t i Københavns gader 1. juli.

 ?? FOTO: MARCO BERTORELLO/RITZAU SCANPIX ?? Jonas Vingegaard og Primoz Roglic må vente tålmodigt på at finde ud af, hvem deres Tour-holdkammer­ater bliver.
FOTO: MARCO BERTORELLO/RITZAU SCANPIX Jonas Vingegaard og Primoz Roglic må vente tålmodigt på at finde ud af, hvem deres Tour-holdkammer­ater bliver.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark