Ekstra Bladet

I HOVEDET PÅ SØS

Tv-programmet ’I hjernen på stjernen’ skulle vise sig at handle om andet og mere end Søs Egelinds helbredels­e for hestetraum­et

-

Undervejs blev den populaere skuespille­r udsat for så mange manipulati­oner, at hun til sidst opgav at taenke – men bare lod sig føre fra den ene manipulati­on til den anden.

– For eksepel skulle jeg overnatte ude i en skov. Det var nu ikke noget problem for mig, for jeg er tryg i naturen, og jeg studsede på ingen måde over de aktive ugler, der tudede det meste af natten.

– Dagen efter skulle vi køre til Amager og finde det sted, hvor vi skulle møde Jan. Da vi naermede os en bygning med en ugle på gavlen – og nattens tuderi poppede op i mit baghoved, vidste jeg, at vi var nået frem til det rigtige, griner Søs □gelind.

Ni firkanter

□t andet eksempel var en nedlagt svømmehal. Her var bassingulv­et daekket af 100 ens hvide plader. Søs □gelind blev bedt om at vaelge ni vilkårlige hvide plader ud af de 100. Til sidst havde hun udset sig de ni, hun ville have, og gav dem til Jan Hellesøe, som satte dem ind i en ramme, han havde liggende på et bord. Da hun vendte rammen med de ni firkanter om, udgjorde de tilsammen den tatovering, som hun og døtrene alle fik lavet som en fejring af livet og sammenhold­et efter skuespille­rens lange periode med sygdom. ❘gen en helt vild manipulati­on, for den tatovering har en stor betydning for dem alle tre.

Og sådan fortsatte den kendte sønderjysk­e manipulato­r med at fiske nye følelsesma­essige ting ud af hendes hjerne.

Elinor

– Den sidste manipulati­on handlede om mit ene barnebarn, □llinor, som jeg naturligvi­s forguder, og da Jan sluttede af med at bede mig hive i en snor, som fjernede et kaempe stykke stof fra vaeggen og afslørede et maleri af hende, var jeg ikke den eneste, der blev rørt. Det meste af settet snøftede højlydt sammen med mig. Det var en ubeskrivel­ig rørende oplevelse.

 ?? ??
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Kulminatio­nen på ’I hjernen på stjernen’ var en afsløring af et maleri af Søs Egelinds aeldste barnebarn Ellinor. Her sidder hun på armen hos sin far, Benjamin.
FOTO: MOGENS FLINDT Kulminatio­nen på ’I hjernen på stjernen’ var en afsløring af et maleri af Søs Egelinds aeldste barnebarn Ellinor. Her sidder hun på armen hos sin far, Benjamin.
 ?? FOTO: BO NYMANN ?? Op gennem 90’erne spillede Søs Egelind sammen med Peter Schrøder på TV 2 i tv-serien ’Er der mere kaffe?’ som Berit og Flemming.
FOTO: BO NYMANN Op gennem 90’erne spillede Søs Egelind sammen med Peter Schrøder på TV 2 i tv-serien ’Er der mere kaffe?’ som Berit og Flemming.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark