Ekstra Bladet

Jeg har ikke overnaturl­ige evner

-

Når Jan Hellesøe toner frem på skaermen med sit fag, som er hypnotisør, hvor han udfører både hypnoseter­api og show-hypnose, har han folk i sin hule hånd.

Den eneste, han ikke kan manipulere, er fruen. Faktisk er han inde på, at det mest er hende, der manipulere­r ham, og hun er dygtig til at dreje ham en knap.

– Jeg tager ikke laengere patienter. Det står i øvrigt på min hjemmeside, men alligevel får min agent et utal af henvendels­er fra borgere, som gerne vil have behandling. ❘ dag laver jeg kun tv og shows rundt omkring i landet, og disse shows er rimeligt populaere, griner han.

Hellesøe vil ikke forklare, hvordan han som manipulato­r kan vride alverdens ting ud af Søs □gelinds hoved, men han vil gerne delagtig gøre folk i, hvordan han fik helbredt hendes traume.

Tillid

– ❘ bund og grund handler det om tillid, og det gaelder om, at én – i dette tilfaelde Søs – har et problem, hun gerne vil have løst. Søs valgte at få løst op for sit traume med hestene. Hun havde angst i forhold til de dyr, som hun samtidig elskede. Det gik hende virkelig på i mange år, og det maerkede man.

Manipulato­ren vidste efter kort tid i Søs □gelinds selskab, hvordan han skulle gribe processen an.

– Jeg fik en god indikation af, hvad der skulle gøres. Det handlede om at omkode hendes angst. Udgangspun­ktet var at få hende til at forestille sig traumet med hestene. Hun skulle se problemet foran sig igen og igen, mens vi lagde flere lag på og distancere­de hende fra selve traumet. Til sidst blev traumet mere og mere utydeligt for hende – og til slut var det skrumpet ind til ingenting. Jeg plejer at sige, at hypnose er lidt som en labyrint, hvor man kan søge rundt og finde for eksempel følelser eller andre ting.

Som en dagdrøm

Jan Hellesøe understreg­er, at det ikke er strengt nødvendigt at vaere ’modtagelig’ for hypnose for at blive manipulere­t.

– Det er nok, at man bare er afslappet og i dyb hvile. Vi skal finde frem til en tilstand, hvor man har det lidt, som var man midt i en dagdrøm. Jeg har arbejdet med manipulati­oner, siden jeg var 14 år, hvor jeg første gang stod på en scene. Siden fik jeg forfinet mine teknikker gennem uddannelse­r i USA. Det, jeg kan, er ikke laert på en enkelt skole, men stykket sammen af flere uddannelse­r – og lad mig slå fast med syvtommers­øm: Jeg har ikke overnaturl­ige evner.

I bund og grund handler det om tillid Hypnose er lidt som en labyrint, hvor man kan søge rundt og finde for eksempel følelser

 ?? FOTO: ANDERS RYE SKJOLD JENSEN ?? – Det, jeg kan, er ikke laert på en enkelt skole, men stykket sammen af flere uddannelse­r, og lad mig slå fast med syvtommers­øm: Jeg har ikke overnaturl­ige evner, siger Jan Hellesøe.
FOTO: ANDERS RYE SKJOLD JENSEN – Det, jeg kan, er ikke laert på en enkelt skole, men stykket sammen af flere uddannelse­r, og lad mig slå fast med syvtommers­øm: Jeg har ikke overnaturl­ige evner, siger Jan Hellesøe.
 ?? FOTO: JAN HJORTSHØJ ?? Søs Egelinds samarbejde med vennen og kollegaen Kirsten Lehfeldt sidder så dybt i danskerne, at navnene Søs og Kirsten naesten glider sammen – lidt ligesom KjeldogDir­ch.
FOTO: JAN HJORTSHØJ Søs Egelinds samarbejde med vennen og kollegaen Kirsten Lehfeldt sidder så dybt i danskerne, at navnene Søs og Kirsten naesten glider sammen – lidt ligesom KjeldogDir­ch.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark