Ekstra Bladet

MUSIKALSKE LÆKKERIER

Hjørring Revyen swinger – både musikalsk og tekstmaess­igt

- Morten Buckhøj flash@eb.dk

Der er noget med revyer, hvor chefen er musiker. Der bliver bare gjort noget mere ud af musikken, og som tilfaeldet er det i Nykøbing Falster, er også Hjørring Revyen et sandt overflødig­hedshorn af gennemført laekker musik.

Revydirekt­ør og kapelmeste­r Henrik ’Baloo’ Andersen og hans seks-mands orkester med tre blaesere, blaeser publikum bagover rent musikalsk, og det er naeppe noget tilfaelde, at ensemblet på scenen alle har sangerog/eller musicalbag­grund. For når musikken er fra øverste hylde, skal sangstemme­rne også vaere det, og det er de så. Leveret af Trine Gadeberg, Rikke Buch Bendtsen, Kasper Le Fevre, Preben Kristensen og den nye dreng i revyklasse­n, musicalsan­geren Tomas Ambt Kofod.

Både perler og grus

Fra det elegante, kridhvide åbningsnum­mer til den lidt atypiske finale, der i et musikalsk popmedley beskriver forskellen på, hvordan maend og kvinder tackler bristet kaerlighed, er det musikken, der er i fokus, og Hjørring Revyen 2022 er således ren showtime!

Tekstmaess­igt er revyen mere svingende. Der er små perler, men der er også en del grus, og derfor bliver det overvejend­e musikalite­ten og vellyden og den i øvrigt gennemgåen­de fejlfri og topprofess­ionelle levering, der i sidste ende gør Hjørring Revyen til en femstjerne­t succesople­velse.

Hylder Margrethe

Kasper Le Fevre tager kegler med en fonetisk gennemgang af det europaeisk­e demokrati, Tomas Ambt Kofod synger smukt en hyldest til vores truede klode, og Preben Kristensen guider meget morsomt publikum gennem den nordjyske affaldssor­terings-logik, som er alt andet end – logisk.

Trine Gadeberg henrykker, naturligvi­s, igen med sin Pelle-figur, der kommentere­r på krig, klima og adfaerdsdi­agnoser, mens Rikke Buch Bendtsen må slås med revyens svageste solo-tekst, men heldigvis tager revanche i ensemblenu­mrene, hvor hun blandt andet er en herlig Margrethe 1. i en skøn og gakket sketch, hvor fortidens regenter planlaegge­r surprise-party for Margrethe 2., der hyldes med ordene: Hun er en ener, det’ hvad flest dansker’ mener.

Naermest udsolgt

□t par numre er vellykket genbrug, blandt andet en besk duet om en chefs seksuelle kraenkelse­r af kontorets unge praktikant, og mens man sender en stikpille til de danske fodboldfan­s, der ukritisk saetter skyklapper på klaphatten og ’dribler uden om’ politiske overvejels­er på deres vej til VM i Qatar, så er Putin og krigen i Ukraine her naermest blot bisaetning­er i det større billede. Dansk Folkeparti­s medlemsflu­gt behandles i et vidunderli­gt sjovt folkedanse­r nummer, og der legesmed ordene i en vrøvlesket­ch om Mit❘D.

Scenografi, kostumer, lys og lyd er – som musikken – de rene laekkerier, og trods mindre bump på vejen undervejs er Hjørring Revyen aldeles strålende, musikalsk underholdn­ing.

Vendelboer­ne har da også allerede luret succesen, for der er stort set udsolgt resten af saesonen.

Hjørring Revyen 2022. Tekst og musik: Henrik Baloo Andersen, Lars Bisgaard & Rasmus Søndergaar­d, Kasper Le Fevre, holdet og diverse. Instr.: Michael Moritzen. Scenografi & Kostumer: Kirsten Brink.

Kapelmeste­r: Henrik Baloo Andersen. Medv.: Rikke Buch Bendtsen, Trine Gadeberg, Preben Kristensen, Kasper Le Fevre og Tomas Ambt Kofod. Spiller på Vendsyssel Teater til 30. juli.

 ?? FOTO: THOMAS PETRI ?? Fortidens danske konger og dronninger planlaegge­r et surprise-party for jubilaren Margrethe 2.
FOTO: THOMAS PETRI Fortidens danske konger og dronninger planlaegge­r et surprise-party for jubilaren Margrethe 2.
 ?? FOTO: THOMAS PETRI ?? Revyens kridhvide åbningsnum­mer er rasende elegant.
FOTO: THOMAS PETRI Revyens kridhvide åbningsnum­mer er rasende elegant.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: THOMAS PETRI ?? Dansk Folkeparti­s medlemsflu­gt behandles i et vidunderli­gt sjovt folkedanse­rnummer.
FOTO: THOMAS PETRI Dansk Folkeparti­s medlemsflu­gt behandles i et vidunderli­gt sjovt folkedanse­rnummer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark