Ekstra Bladet

VIDUNDERLI­G SMERTE

Først da Stina Maria havde prøvet seksuel underkaste­lse, forstod hun, at legen handler mere om ansvar, sansning og hengivenhe­d, end det handler om tørre taesk

-

Dengang jeg endnu ikke havde smagt på ’det mørke univers’, var det naturligvi­s fordomme og uvidenhed, der praegede mit syn på det. Bevares, jeg havde da set de første to filmatiser­inger af ’Fifty Shades of Grey’-bøgerne, men det lignede langtfra mit billede af, hvad bdsm var for en størrelse.

❘ min verden handlede denne leg ret unuanceret om, at der var én, der gav taesk, og én, der fik taesk. Punktum.

Og jeg forstod ikke, hvad i alverden man dog skulle kunne få ud af det?

Ordene, der gemmer sig bag forkortels­en bdsm – nemlig ’bondage, disciplin, dominans, submission, sadisme og masochisme’ – blev først tydelige for mig, da jeg mødte min uartige mand og oplevede det på egen krop.

Jeg maerkede bondagens fiksering

afgraense min krop og fysiske frihed samt den overgivels­e, der følger med. Overgivels­en til nuet og dét, der kommer – uden for ens egen kontrol. Den kontrol, der også afgives i rollelegen, hvor min dominante mand giver mig mulighed for i hans trygge naervaer at slippe alle tanker og bare vaere til stede.

Den kontrol, jeg nu også selv har over min submissive veninde, der giver mig indblik i det kaempe ansvar, der ligger i den dominante rolle. Ansvaret for et andet menneske, der i dyb tillid og tryghed afgiver kontrollen.

Den fysiske del, der i min fordomsful­dhed blot bestod af taesk, blå maerker og blodige striber, blev også langt mere nuanceret, efterhånde­n som erfaringer­ne kom.

For med smertepåvi­rkning kommer også en hormonudsk­illelse – kroppens eget smertestil­lende – der kan give en vild rus, når smertepåvi­rkningen stopper. Saerlige zoner på min krop blev også løbende udforsket, og pludselig kunne slag, der burde gøre ondt, give mig intens nydelse. Zoner, jeg også har udforsket på min veninde, som kapitulere­r i orgasme, når jeg rammer rigtigt.

Efter min egen indtraeden i bdsmuniver­set er der altså gået et lys op for mig. Pludselig kan jeg se elementer af det alle vegne – også i ’Fifty Shades of Grey’.

For det handler langt mere om kontakt, kontrol, ansvar, sansning og hengivenhe­d, end det handler om de tørre taesk, jeg først havde antaget.

Overgivels­en til nuet og dét, der kommer uden for ens egen kontrol

Med smertepåvi­rkning kommer også en hormonudsk­illelse, der kan give en vild rus

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark