Ekstra Bladet

Kollegaen: Han tilbød mig statsminis­terposten

-

En af Uffe Ellemanns helt naere kolleger i regeringså­rene, Henning Dyremose (K), fortaeller til Ekstra Bladet, at Ellemann var en hård, men uselvisk politiker at vaere i regering med.

– Han kunne spille offensivt. Meget offensivt. Men han var en god holdspille­r, siger Henning Dyremose til Ekstra Bladet efter nyheden om Ellemann-Jensens død.

Dyremose fremhaever saerligt en oplevelse med Ellemann, som ifølge den tidligere konservati­ve finansmini­ster kendetegne­r ham:

– Den dag, Tamil-rapporten (som endte med Poul Schlüters fald som statsminis­ter, red.) kom, ringede han til mig og tilbød mig statsminis­terposten.

Snaevert samarbejde

– Det var han det allerførst­e, han gjorde. Han var en realistisk politiker, som sagde: ’Du har en chance. Jeg ønsker bare, at den borgerlige regering skal videreføre­s.’

Henning Dyremose husker tilbage på tiden med Ellemann som en god tid:

– Jeg har mange gode minder med Uffe. Vi har siddet i regering sammen i syv år. Og jeg havde et snaevert samarbejde med ham og Schlüter i Koordinati­onsudvalge­t.

– Det var så godt, at vi senere arbejdede sammen om de baltiske lande i Baltic Developmen­mt Forum.

 ?? FOTO: JØRGEN SPERLING ?? Henning Dyremose (K) til højre for Uffe EllemannJe­nsen sad i syv år i regering med Venstre-formanden. Her ses de til tidligere statsminis­ter Poul Schlüters 70-års fødselsdag i 1999.
FOTO: JØRGEN SPERLING Henning Dyremose (K) til højre for Uffe EllemannJe­nsen sad i syv år i regering med Venstre-formanden. Her ses de til tidligere statsminis­ter Poul Schlüters 70-års fødselsdag i 1999.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark