Ekstra Bladet

’Et stort menneske var han’

- JAMES KRISTOFFER MILES jkm@eb.dk

En stor personligh­ed. En mand med format. En loyal og dygtig forhandler.

Poul Nyrup Rasmussen (S), der var Uffe EllemannJe­nsens største politiske rival, hylder sin mangeårige modstander i et mindeord, som han har sendt til Ekstra

Bladet efter nyheden om Ellemanns død.

Saerligt Uffes opmaerksom­hed under Nyrups afdøde kone, Lone Dybkjaers, alvorlige sygdom de senere år har gjort indtryk.

Støtte og hilsner

Poul Nyrup Rasmussen fortaeller i mindeorden­e, at Uffe Ellemann-Jensen trods sin egen svaekkede tilstand huskede sin tidligere konkurrent, da Nyrup stod som pårørende til Lone Dybkjaer:

’Gennem de seneste år glaedede det mig meget at modtage Uffes støtte og hilsen til Lone Dybkjaer, under hendes sidste tid – trods egen svaer sygdom havde han alligevel overskud og omsorg for politiske samarbejds­partnere. Et stort menneske var han.

Jeg har den allerstørs­te respekt for Uffe EllemannJe­nsens

arbejde og betydning for Danmarks udenrigspo­litik. Mine tanker går til hans naermeste familie.’

Dybkjaer døde forrige år døde af kraeft efter lang tids sygdom.

Loyal og trovaerdig

Ifølge Poul Nyrup Rasmussen var Uffe ElllemannJ­ensen en mand, man kunne stole på:

’Uffe var en loyal og dygtig forhandler, som sikrede at det Nationale Kompromis

om Danmarks fortsatte medlemskab af EF blev en realitet ved Edinburgh forhandlin­gerne i 1992.

Gennem regeringså­rene i 1990’er ne var det ofte let at vaere uenig, men umuligt at vaere sur på Uffe Ellemann ret laenge ad gangen. Vi har taget mange politiske dyster undervejs, men Uffe var altid ordentlig og ordholdend­e hele vejen igennem.

En dygtig debattør, med stor fortaellek­raft og glimt i øjet. På det personlige plan morede vi os begge over hans salut til mig, da Lones og min forlovelse blev kendt:

Jeg har ikke meget til overs for Nyrups politiske praestatio­ner, men når det gaelder hans smag for kvinder, er jeg dybt imponeret, med den allerstørs­te respekt.

AEret vaere Uffe Ellemann-Jensens minde,’ slutter Poul Nyrup Rasmussen sine mindeord.

 ?? FOTO: CLAUS BJØRN LARSEN ?? En mand med format
’Uffe Ellemann-Jensen var en stor politisk personligh­ed, der har sat vigtige, historiske aftryk i Danmark og Europa. En mand med format og i sin egen ret. Med et politisk ståsted man aldrig var i tvivl om,’ skriver Poul Nyrup Rasmussen blandt andet i sit mindeord.
FOTO: CLAUS BJØRN LARSEN En mand med format ’Uffe Ellemann-Jensen var en stor politisk personligh­ed, der har sat vigtige, historiske aftryk i Danmark og Europa. En mand med format og i sin egen ret. Med et politisk ståsted man aldrig var i tvivl om,’ skriver Poul Nyrup Rasmussen blandt andet i sit mindeord.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark