Ekstra Bladet

Den var IKKE hjemme

- ALLAN LYKKE redaktione­n@eb.dk

For halvandet års tid siden tog Ekstra Bladet en snak med Uffe Ellemann om den forside, som mange mente kostede ham statsminis­terposten i 1998.

Nils-Christian Nilson – kaldet Nille – var manden bag interviewe­t, der udmøntede sig i ’Den er hjemme’-forsiden.

– Nille, hvad taenkte du, da du så avisen dagen efter med Uffe Ellemann ved køkkenbord­et og den sejrssikre påstand ’Den er hjemme’?

– Uffe var sikker på, at han havde vundet. Under interviewe­t i hans køkken sagde han ligeud, at Nyrup tabte valget, den dag han udskrev det.

– Men sagde han direkte, at ’den er hjemme’?

– Nej, men jeg mener, der er fuld daekning for den rubrik.

– Brokkede Uffe sig over den?

– Nej. Dagen efter var sidste dag før valget. Det foregik på Glyptoteke­t. Jeg hilste på Uffe, og han var overhovede­t ikke sur på mig. Sagde blot, at han var imponeret over, at jeg kunne skrive ’i den tilstand’. Vi havde trods alt siddet og drukket en halv flaske whisky.

– Men den fik jo så alvorlige konsekvens­er. Uffe tabte alligevel valget?

– Jo, men skyldtes det så dén overskrift eller den boligkampa­gne, socialdemo­kraterne havde startet forinden med et billede af hans villa, og hvor meget han ville spare i boligskat, mens de sociale boliger skulle betale mere?

– Eller var det de 6000 stemmer på Faerøerne, der gik Venstre imod? Der var flere faktorer, der afgjorde det, og Ekstra Bladet kan da godt have vaeret én af dem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark