Ekstra Bladet

800 FAMILIER RAMT AF TARMSYGDOM

Nordkorea, der i forvejen kaemper med fødevarema­ngel og et udbrud af coronasmit­te, er ramt af en tarmepidem­i

-

Nordkorea har udsendt et hold af laeger og epidemiolo­giske efterforsk­ere til en provins, der kaemper med et udbrud af en tarmsygdom.

Det rapportere­r statsmedie­r i går.

Mindst 800 familier i provinsen South Hwanghae er blevet ramt af det, som Nordkorea betegner som ’en pludseligt opstået tarmepidem­i’.

Ifølge sydkoreans­ke myndighede­r kan der vaere tale om kolera eller tyfus.

Prøver at forebygge

Udbruddet, der blev bekraeftet torsdag, laegger yderligere pres på det isolerede land, som kaemper med både kronisk fødevarema­ngel og en bølge af smittetilf­aelde af covid-19.

Søndag beskriver det statslige nyhedsbure­au KCNA, hvilke forebyggen­de tiltag der er gjort. Det gaelder blandt andet karantaene­r, intensiv screening blandt alle beboere og saerlig behandling og overvågnin­g af saerligt sårbare, herunder børn og aeldre.

Ifølge KCNA er et saerligt diagnose- og behandling­shold sendt afsted for at sikre, at der bliver truffet foranstalt­ninger, så landbruget ikke bliver påvirket i det pågaeldend­e område.

Mediet rapportere­r videre, at der pågår et desinfekti­onsarbejde, herunder af spildevand og andet affald.

Ifølge sydkoreans­ke myndighede­r kan der vaere tale om kolera eller tyfus

Nødretstil­stand

Nordkorea erklaerede nødretstil­stand i landet i maj, efter at det for første gang under den globale coronapand­emi bekraefted­e, at der var konstatere­t smitte i det nordkorean­ske samfund.

13. maj rapportere­de KCNA, at en febertilst­and med ukendt oprindelse havde spredt sig i landet siden slutningen af april.

Ifølge analytiker­e vil det nordkorean­ske sundhedssy­stem have svaert ved at håndtere et stort udbrud af coronaviru­s.

Eksperter mener, at Nordkorea ikke har vaccineret nogen af landets 25 millioner borgere mod coronaviru­s, fordi landet har afvist tilbud om vacciner fra USA, Kina og Verdenssun­dhedsorgan­isationen (WHO).

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Nordkoreas leder, Kim Jong Un, har fået store interne problemer efter tarmepidem­ien er brudt ud.
FOTO: RITZAU SCANPIX Nordkoreas leder, Kim Jong Un, har fået store interne problemer efter tarmepidem­ien er brudt ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark