Ekstra Bladet

SKAEBNETIM­E FOR LTF’ERE

I dag bliver der afsagt skyldkende­lse over seks maend, der er tiltalt for at lokke tre rivaler i baghold ved en Meny i Kalundborg i 2020. To blev draebt, og en blev hårdt såret

- CECILIE ERLAND lve@eb.dk

Over en lang raekke retsdage i en retssal i Herfølge har pårørende og pressen kunnet få et chokerende blik ind i en saerdeles rå og afstumpet del af den danske underverde­n. Men på onsdag er det slut.

I dag bliver der afsagt skyldkende­lse i den brutale sag, hvor seks maend, heraf fire påståede medlemmer af LTF, er på anklagebae­nken for et baghold, der fandt sted på P-pladsen foran en Meny i Kalundborg 17. november 2020.

To maend mistede livet, mens en tredje mirakuløst overlevede. De naegter sig skyldige.

Haevn efter mishandlin­g

De tre ofre, der på få sekunder alle blev ramt af skud den efterårsaf­ten omkring kl. 18, var alle banderelat­erede – en af dem tilknyttet Gremium, og de to andre en gruppering kaldet Sydkystgru­ppen med udspring i den københavns­ke Vestegn.

Ifølge anklagemyn­digheden planlagde de seks tiltalte likviderin­gerne som haevn, efter at maend fra Sydkystgru­ppen angiveligt havde kidnappet og mishandlet en højtståend­e LTF’er knap tre uger inden drabene.

I chat-tråde på krypterede Sky-telefoner fremlagt under retssagen beskrev angivelige LTF-medlemmer det voldsomme overfald, deres bandebror var udsat for.

Og i dagene op til mordet vendte de angiveligt, hvordan de skulle tage haevn.

’Det skal vaere brutalt. Så laegger vi dem i håndjern eller strips.’

’OK, perfekt. Er der noget, vi mangler at få styr på?,’ blev der blandt andet skrevet i chat-tråde, der blev dokumenter­et i retten.

Skød i munden

Da den eneste overlevend­e, en 21-årig mand fra Sydkystgru­ppen, skulle forklare sig under retssagen, havde han fået hukommelse­stab.

Men ifølge en tidligere forklaring, han havde afgivet til politiet, som anklageren laeste højt, havde han fortalt, at han havde røget en cigaret med de to nu draebte maend, da der pludselig blev råbt til ham.

Og så blev alt kaos. Han blev ramt af skud i ryggen, arme og ben under bagholdsan­grebet og så samtidig, hvordan en af de andre blev skudt i munden og i hovedet.

Han kravlede angiveligt vaek, da han så en af de draebte hoste blod op med et skudhul i ansigtet.

’Ligesom Counter-Strike’

Under retssagen fremlagde anklagemyn­digheden yderligere samtaler fra krypterede Sky-telefoner.

I en af dem, der angiveligt er fra få minutter efter drabet, er det anklageren­s påstand, at en af de tiltalte fra LTF skrev:

’Jeg draebte tre. Jeg tog tre ligesom i Counter-Strike.’

’Hahaha bror, draebte tre mand. Vi har vores haevn.’

Vaelger naevninget­inget at finde maendene skyldige, forventes det, at den endelige dom vil falde på onsdag. I lignende sager, hvor bandeparag­raffen er i spil som i denne, har Højesteret afgjort, at der som udgangspun­kt skal gives livsvarigt faengsel.

Ud over de seks maend er yderligere fire sigtet i sagen.

 ?? POLITIFOTO ?? En af gerningsma­endene blev fanget på videooverv­ågning, som politiet delte med offentligh­eden.
POLITIFOTO En af gerningsma­endene blev fanget på videooverv­ågning, som politiet delte med offentligh­eden.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Politiet arbejder i naerheden af gerningsst­edet efter drabene.
FOTO: PER RASMUSSEN Politiet arbejder i naerheden af gerningsst­edet efter drabene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark