Ekstra Bladet

SÅ MANGE DANSKERE RISIKERER EKSTRAREGN­ING PÅ FERIEN

Op mod hver fjerde dansker tager på sommerferi­e uden at have tegnet en rejse- eller afbestilli­ngsforsikr­ing, viser ny undersøgel­se

- HENRIETTE HEJLSKOV

Sommeren er over os, og det varer ikke laenge, før de fleste af os kan nyde en tiltraengt sommerferi­e. Og det saeregne ved sommerferi­en i år er, at sommeren 2022 i skrivende stund ser ud til at blive den første rejsesaeso­n, der minder om det, vi kendte før coronapand­emien.

Det betyder imidlertid ikke, at der ikke er andre usikkerhed­er forbundet med årets sommerferi­erejser. Blandt andet er der risiko for, at man misser sit fly på grund af ekstraordi­naer travlhed i flere af verdens lufthavne, og dertil kan man have brug for at aflyse rejsen af andre grunde, ligesom uheldet kan vaere ude, når man er afsted på ferie.

Men på trods af de usikkerhed­er, der kan vaere forbundet med ferierejse­r til udlandet , så vaelger op mod hver fjerde dansker ikke at tegne en rejse- og/eller afbestilli­ngsforsikr­ing, når de skal ud at rejse denne sommer.

Det viser en ny undersøgel­se, som analyseins­tituttet Kantar

Gallup har udarbejdet for Gouda Rejseforsi­kring og Gjensidige.

Spildte penge

❘følge Louise Hertzum, chef for forretning­sudvikling i Gouda Rejseforsi­kring, er der flere grunde til, hvorfor det er en god idé at forsikre sig i forbindels­e med den foreståend­e sommerferi­erejse.

– Først og fremmest hjaelper forsikring­en, hvis man bliver syg, og er forhindret i at kunne rejse, men derudover ser vi lige nu en masse usikkerhed­er i den internatio­nale luftfart, og med en forsikring er man sikret hjaelp, hvis man af forskellig­e grunde ikke kan bruge den bestilte rejse, siger hun i en pressemedd­elelse.

Har man ikke en afbestilli­ngsforsikr­ing, står man for at betale hele udgiften til rejsen selv, hvis man bliver forhindret i at tage afsted på ferien. Dermed kan man risikere, at de mange tusinde kroner, man har betalt for ferien, er spildt.

Corona fylder stadig

Selv om coronapand­emien på mange måder kan synes som en saga blot, når man opholder sig hjemme i Danmark, så er der stadig en raekke lande, der har restriktio­ner, testkrav og højesmitte­tal.

Derfor lyder opfordring­en fra Louise Hertzum, at man fortsat forsikrer sig mod de eventuelle corona-forhindrin­ger på rejsen.

– Corona spiller heldigvis en mindre rolle nu, end den har gjort de seneste somre. Men der er stadig destinatio­ner med testkrav og andre restriktio­ner, og har man ikke en afbestilli­ngs- eller rejseforsi­kring, så risikerer man altså selv at skulle daekke omkostning­er til eksempelvi­s en ny ud- eller hjemrejse, hvis man bliver smittet og syg eller havner i isolation, siger hun.

Med en forsikring er man sikret hjaelp, hvis man af forskellig­e grunde ikke kan bruge den bestilte rejse

 ?? ARKIVFOTO: JOHN MARIN ?? Uden en rejse- eller afbestilli­ngsforsikr­ing risikerer man at spilde tusindvis af kroner uden at komme på ferie.
ARKIVFOTO: JOHN MARIN Uden en rejse- eller afbestilli­ngsforsikr­ing risikerer man at spilde tusindvis af kroner uden at komme på ferie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark