Ekstra Bladet

Hvad daekker rejseforsi­kringen?

- Kilde: Forsikring­sguiden

Der er stor variation i, hvad rejseforsi­kringer daekker, da det afhaenger af, hvilken rejseforsi­kring du har købt, og hvad der fremgår af din forsikring­saftale. Derfor bør du altid gennemgå forsikring­erne for at se, hvordan du er daekket.

Her er nogle af de typiske daekninger:

Sygdom:

De fleste rejseforsi­kringer daekker udgifter til ting som syge- og hjemtransp­ort, laegeog behandling­somkostnin­ger, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på ferien. Dertil daekker de fleste rejseforsi­kringer også sygeledsag­else, hvis dine medrejsend­e skal vaere hos dig undervejs.

Ødelagt ferie:

Nogle rejseforsi­kringer tilbyder erstatning, hvis din ferie bliver ødelagt, eksempelvi­s hvis du bliver nødt til at tage hjem, fordi du eller et naert familiemed­lem er blevet syg. ❘ så fald kan du få kompensati­on for de dage på rejsen, som du er gået glip af.

Forsinkels­e:

Nogle rejseforsi­kringer daekker forskellig­e typer af forsinkels­er. □ksempelvis hvis der er forsinkels­er med din transport til og fra ferien, eller hvis din bagage kommer senere frem på din feriedesti­nation.

Afbestilli­ng: Rejseforsi­kringer inkluderer typisk ikke afbestilli­ngsforsikr­ing. Det skal du aktivt vaelge til. Afbestilli­ngsforsikr­inger kan tilbyde refusion for rejsen, hvis du af forskellig­e årsager er forhindret i at tage afsted. Det er ikke i alle situatione­r, at afbestilli­ngsforsikr­ingen daekker, så tjek med forsikring­sselskabet på forhånd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark