Ekstra Bladet

PUTIN-STØTTE PROVOKERER

SKAKMAT: Den russiske skakstjern­e og trofaste Putinstøtt­e Sergey Karjakin takker USA og EU for sanktioner­ne, som han ifølge eget udsagn har scoret store summer på

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Sanktioner­ne er vaeltet ned over Rusland, siden Vladimir Putin besluttede at invadere Ukraine 24. februar, men den russiske rubel har alligevel klaret sig ganske fint de seneste måneder trods et hårdt slag i forbindels­e med krigens start.

Og hvad har det så med sport at gøre?

Jo, en af Vladimir Putins trofaste støtter – den russiske skakstjern­e Sergey Karjakin – har ifølge eget udsagn haft stort økonomisk udbytte af Vestens mange sanktioner, hvilket han ikke laegger skjul på i to temmelig sarkastisk­e og småprovoke­rende tweets:

’Jeg vil gerne takke den amerikansk­e regering og landene i EU for sanktioner­ne mod Rusland. Takket vaere dem er rublen

Jeg vil gerne takke den amerikansk­e regering og landene i EU for sanktioner­ne mod Rusland

styrket til sin maksimale vaerdi over for euroen siden 2015 og dollaren siden 2018,’ indleder han og haevder, at han vekslede alle sine dollars i marts til en langt højere vaerdi end i dag.

’Det er langt mere, end jeg kunne have vundet i turneringe­r. Kan Rusland få flere sanktioner?’ fortsaette­r skakspille­ren.

Seks måneders karantaene

Han kan da netop heller ikke vinde praemiepen­ge i internatio­nale skakturner­inger, for i marts blev han idømt en seks måneder lang karantaene af det internatio­nale skakforbun­d, Fide, som bestemt ikke er begejstred­e for russeren.

Og de seneste tweets har naeppe hjulpet på popularite­ten.

Født på Krim

I marts var det også opslag på sociale medier, der kostede en straf, fordi de blev opfattet som direkte støtte til invasionen i Ukraine.

32-årige Sergey Karjakin, der aktuelt er nummer 17 i verden, blev faktisk født i Simferopol på Krimhalvøe­n i Ukraine og repraesent­erede netop Ukraine frem til 2009, hvor han besluttede i stedet at stille op for Rusland.

 ?? FOTO: MARY ALTAFFER/ RITZAU SCANPIX ?? Sergey Karjakin har fået karantaene fra at spille skak på grund af sin støtte til invasionen i Ukraine.
FOTO: MARY ALTAFFER/ RITZAU SCANPIX Sergey Karjakin har fået karantaene fra at spille skak på grund af sin støtte til invasionen i Ukraine.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark