Ekstra Bladet

SÅDAN PLANLAEGGE­R DU EN BUDGETVENL­IG FAMILIEFER­IE

På grund af diverse prisstigni­nger ser flere danskere sig nødsaget til at spare på årets sommerferi­e, som isaer kan vaere en dyr fornøjelse for børnefamil­ier. Der er dog flere genveje til billige ferier

- PERNILLE WITT KIRKEGAARD

Hvis man som familie gerne vil ud at rejse, men man ikke har et stort budget, så frygt ej.

□kstra Bladet har nemlig allieret sig med ’Råd til Penge’, der er drevet af Finanstils­ynet, og som er klar med konkrete sparetips til ferien.

Louise Skjødsholm, specialkon­sulent i finansielt forbrug hos Finanstils­ynet, fortaeller, at det vigtigste først og fremmest er at få lavet et budget over, hvor mange penge man har til hele ferien.

Dernaest skal man finde ud af, hvilken type ferie man gerne vil på. Til sidst opfordrer hun til at researche på, hvad man kan få for budgettet i forhold til den ønskede rejse.

– Vi har lavet en feriebudge­tskabelon, som man kan finde på Råd til Penges hjemmeside (www.raadtilpen­ge.dk). Her er feriebudge­tter delt op i ’Kør-selvferie’, ’Pakkerejse’ og ’Planlaegse­lv-ferie’. Vi har også ’Lommebudge­t’-appen, som er rigtig god til at få overblik over, hvordan man bruger sine penge, siger hun.

Fremtiden er uforudsige­lig

Louise Skjødsholm fortaeller, at mange danskere konkret kan maerke krigens konsekvens­er på pengepunge­n, når der handles i supermarke­der, hvor mange varer er blevet en del dyrere, og derudover kan det isaer også maerkes på benzin-, el- og varmeregni­ngen.

Da det er svaert at forudsige, hvordan krigen i Ukraine udvikler sig, er det også svaert for hende at forudsige, om det bliver en lige så stor økonomisk udfordring for børnefamil­ier, når det kommer til planlaegni­ngen af fremtidige ferier.

– Men det er altid en god idé at laegge penge til side, hvis man kan, så man har en buffer til uforudsete udgifter – eksempelvi­s stigende priser – og til ferie, siger hun.

 ?? ??
 ?? ARKIVFOTO: VIDAR NORDLI-MATHISEN/UNSPLASH ??
ARKIVFOTO: VIDAR NORDLI-MATHISEN/UNSPLASH

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark