Ekstra Bladet

HÅRD KRITIK AF BURGER KING

I den seneste tid har der vaeret mange klager over én bestemt Burger King-chef. Nu har Arbejdstil­synets besøg på hans restaurant udløst påbud

- PETRA AKULLU MØLLER pvm@eb.dk

På Burger King på Jyllingeve­j i Rødovre har der vaeret en del klager over en af cheferne, som bruger en ualmindeli­g hård retorik over for sine unge ansatte.

Efter Ekstra Bladets omtale af den pågaeldend­e chef, har der vaeret stormøde i restaurant­en, hvor han er blevet bedt om at traede i baggrunden. Da han ejer stedet, vil han dog stadig vaere at finde i restaurant­en fra tid til anden.

Nu viser det sig, at det ikke kun er chefens vrede, der er et problem i restaurant­en i Rødovre. Arbejdstil­synet har lagt vejen forbi, hvilket har udløst et strakspåbu­d, der skal sikre de ’undervisni­ngspligtig­e unge’ bedre arbejdsvil­kår.

Lange vagter

Samme dag som Burger King Jyllingeve­j modtog påbuddet, var Ekstra Bladet forbi for at tale med 15årige Semina Nielsen, som går i 9. klasse og har arbejdet i restaurant­en de seneste to måneder. Hendes far var også til stede under interviewe­t.

Semina har vaeret udsat for restaurant­chefens udbrud, også kan hun derudover berette o mover t raed el seraf arbejdsmil­jø lovningen.

– Det er meget forskellig­t, hvor meget jeg arbejder. Det svinger fra en til fire dage om ugen. Men jeg har helt sikkert flere arbejdsdag­e og arbejder laengere, end jeg må.

– Jeg har som regel fire en halv time i hverdagene og kan have otte-ni timer i weekendern­e, hvor jeg bliver nødt til at få andre til at tage halvdelen, fordi jeg ikke kan overskue de lange vagter, fortaeller hun.

Hun har egentlig ikke meget imod at have mange vagter, da ’pengene er gode’, men Arbejdstil­synet ser anderledes på tingene.

I Seminas første tid i restaurant­en i Rødovre var der ikke meget hjaelp at hente.

– Chefen regnede med, at jeg kunne alt på den halve tid. Jeg fik ikke rigtig oplaering. Jeg fik vist, hvordan kassen virkede, og hvordan man lavede is – det var det, fortaeller hun.

Har ingen kontrakt

– På min første vagt bad han mig om at saette pomfritter over. Jeg anede ikke, hvad jeg lavede og prøvede bare, og da jeg i løbet af vagten havde hørt ham råbe ad en anden, taenkte jeg, at jeg hellere måtte gøre, hvad han sagde.

Jeg har helt sikkert flere arbejdsdag­e og arbejder laengere, end jeg må

Til stor irritation for de andre medarbejde­re blev hun nødt til hele tiden at spørge dem om, hvordan hun skulle udføre sit arbejde, fortaeller Semina, der står i en usikker position, eftersom hun endnu ikke har fået udleveret en kontrakt her to måneder inde i ansaettels­en.

 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ?? Barsk miljø 15-årige Semina Nielsen, der arbejder på Burger King, beretter om urimelige arbejdsfor­hold og en hård tone på arbejdspla­dsen.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND Barsk miljø 15-årige Semina Nielsen, der arbejder på Burger King, beretter om urimelige arbejdsfor­hold og en hård tone på arbejdspla­dsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark