Ekstra Bladet

Prostata vokser hos de fleste mænd

Antallet af toiletbesø­g stiger typisk med alderen. Det er naturligt, men det kan vaere generende i hverdagen. Ikke mindst om natten.

-

En ”kiwifrugt” ved urinrøret

Prostata er en kirtel med størrelse og form som en lille kiwifrugt. Den befinder sig i den nederste del af baekkenet hos drenge og maend. Man maerker som regel først noget til sin prostata sent i livet. Den vokser nemlig gradvist med alderen, og egentlig har alle maend en større prostata, når de fylder 65, end da de var 25. I den forbindels­e er det ikke unormalt, at man oplever forandring­er i sin vandladnin­g. Det er en helt almindelig tilstand, og den er typisk ganske ufarlig.*

Normale forandring­er

Er du mand og midt i livet eller aeldre, har du måske også oplevet, hvordan vandladnin­gen har forandret sig gennem dit liv i takt med, at prostata vokser. Selv om det er en helt normal aldersfora­ndring, er det måske også en af de småskavank­er, som de fleste af os gerne ville vaere foruden.

* Problemer med vandladnin­gen kan skyldes sygdom, der bør behandles af en laege. Hvis du oplever staerkt generende problemer, og/eller at dine problemer forvaerres, anbefaler vi, at du søger laege.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark