Ekstra Bladet

HOFKOK FORGREB SIG PÅ MIT BARN

Moderen til en 14-årig dreng fra Mors fortaeller, hvordan hendes søn mener, at den 64-årige hofkok Jens-Peter Skov udsatte ham for et seksuelt overgreb på et offentligt toilet i september

- AMALIE A. ERIKSEN LOUISE ENSTRØM FOTO: ERNST VAN NORDE

Oprettelse­n af en profil på dating-appen Grindr, der henvender sig til homo- og biseksuell­e maend, fik i efteråret 2021 livsomvael­tende konsekvens­er for en bare 14-årig dreng fra Mors.

Det var nemlig via Grindr, at drengen, som Ekstra Bladet i denne artikel har valgt at kalde Rasmus, i efteråret kom i kontakt med den 48 år aeldre indehaver af Sallingsun­d Faergekro og mangeårig samarbejds­partner til kongehuset, Jens-Peter Skov.

En kontakt, der ifølge drengen selv mundede ud i en voldtaegt på toilettet på bustermina­len i Nykøbing.

– At det her skulle overgå min dreng, har jeg ikke ord for. Det har ødelagt så meget for vores familie, fortaeller hans mor, som Ekstra

Bladet har interviewe­t til denne artikel.

Rasmus er ikke drengens rigtige navn, men Ekstra Bladet har, fordi han fortsat er mindreårig, valgt at anonymiser­e ham såvel som hans mor.

Årsagen til, at det i offentligh­eden er kendt, at Jens-Peter Skov er part i sagen, er, at han selv stod frem i Skive Folkeblad i forbindels­e med politiets første lukning af sagen.

Erkender samleje

Hvad der helt nøjagtig skete den morgen i september, ved kun Rasmus og JensPeter Skov.

Ifølge dokumenter­ne fra sagen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, står det dog klart, at de to havde samleje på et toilet på rutebilsta­tionen i Nykøbing i tidsrummet 9.03 til 9.11 onsdag 8. september 2021.

Ifølge anklagemyn­digheden er der givet divergeren­de oplysninge­r om, hvorvidt de to havde aftalt at mødes på toilettet, men der er altså enighed om, at de havde samleje og andet seksuelt forhold end samleje.

Ifølge Rasmus fortalte

Det har ødelagt så meget for vores familie

Prøv du at forklare dit barn, der føler, at han er blevet voldtaget af en voksen mand, at sagen er lukket

han undervejs Jens-Peter Skov, at han var 14 år gammel, mens Jens-Peter Skov har forklaret, at Rasmus havde opgivet sin alder til 20 år – og det er et af sagens helt store stridspunk­ter, som Rasmus’ mor ikke giver ret meget for.

Måtte selv i arbejdstøj­et

– Set med mine øjne kan det aldrig vaere andre end den voksnes ansvar at sikre sig, at den person, man står

over for i sådan en situation, er gammel nok, siger hun.

Midt- og Vestjyllan­ds Politi har efterforsk­et, om der var tale om en voldtaegt, ligesom kredsen har efterforsk­et, hvorvidt Jens-Peter Skov var klar over, at Rasmus var under den seksuelle lavalder. Ingen af delene har ifølge anklagemyn­digheden kunnet bevises, hvorfor sagen nu er blevet lukket to gange.

Årsagerne er blandt andre, at der hverken er vidner eller tekniske spor i sagen, og at Rasmus slettede sin Grindr-profil umiddelbar­t efter haendelsen, så korrespond­ancen mellem ham og Jens-Peter Skov forsvandt.

Et led i efterforsk­ningen er derfor gået på at forsøge at genskabe korrespond­ancen mellem de to. Ifølge både moderen og sagens papirer er det dog en opgave, familien i vid udstraekni­ng selv har måttet stå for.

– Til trods for, at politiet konfiskere­de (Rasmus’, red.) telefon i forbindels­e med anmeldelse­n og havde den i deres varetaegt i flere uger, har vi selv måttet stå for at genåbne (Rasmus’, red.) profil og downloade den brugerdata, vi kunne, sidenhen, fortaeller Rasmus’ mor, der tilføjer, at familien udleverede dataene til politiet med det resultat, at de ikke har kunnet vise noget, hvorfor sagen altså nu to gange er blevet lukket af politiet.

– Jeg forstår slet ikke, at vi skulle pålaegges det ansvar. Jeg kan jo ikke vide, om vi gjort det rigtigt og dermed har fået alt, der var at hente, for det er ikke engang sådan, at de (politiet, red.) så har hjulpet os med, hvordan vi skulle gøre.

Prøv du at forklare dit barn, der føler, at han er blevet voldtaget af en voksen mand, at sagen er lukket, fordi du som mor ikke er lykkedes med at fremskaffe potentiell­e beviser. Det er fandeme ikke ret sjovt.

Følelserne uden på tøjet

Under hele interviewe­t med Rasmus’ mor sidder følelserne uden på tøjet, og stemmen bliver ikke mindre lavmaelt, da hun bliver spurgt til, hvordan det overhovede­t kunne gå til, at hendes bare 14-årige søn befandt sig på Grindr – en app, man skal vaere 18 år for at vaere på – og sidenhen

i selskab med Jens-Peter Skov den morgen.

– Det eneste, jeg kan svare, er, at vi mange gange har haft snakke om, hvordan man begår sig på nettet. At han var 14 år gammel, graensesøg­ende og nysgerrig, og at han efterfølge­nde har fortalt, at han kun var på den app i ganske få dage, inden han fik kontakt til Jens-Peter Skov, siger hun.

At det her skulle overgå min dreng, har jeg ikke ord for

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Det var på dette toilet, at den nu 64-årige Jens-Peter Skov og Rasmus havde samleje om morgenen 8. september 2021.
Det var på dette toilet, at den nu 64-årige Jens-Peter Skov og Rasmus havde samleje om morgenen 8. september 2021.
 ?? ?? Har klaget til statsadvok­aten
Anklagemyn­digheden har to gange lukket sagen mod Jens-Peter Skov på grund af manglende beviser. Familien har derfor klaget til statsadvok­aten for nu anden gang.
Har klaget til statsadvok­aten Anklagemyn­digheden har to gange lukket sagen mod Jens-Peter Skov på grund af manglende beviser. Familien har derfor klaget til statsadvok­aten for nu anden gang.
 ?? ?? Ifølge anklagemyn­digheden er der givet divergeren­de oplysninge­r om, hvorvidt Jens-Peter Skov og Rasmus havde aftalt at mødes på bustermina­lens toilet, men der er enighed om, at de havde samleje og andet seksuelt forhold end samleje.
Ifølge anklagemyn­digheden er der givet divergeren­de oplysninge­r om, hvorvidt Jens-Peter Skov og Rasmus havde aftalt at mødes på bustermina­lens toilet, men der er enighed om, at de havde samleje og andet seksuelt forhold end samleje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark