Ekstra Bladet

VAERSTE OVERSVØMME­LSER I TO ÅRTIER

-

Mindst 59 mennesker er blevet draebt af lynnedslag og jordskred under monsunen i Indien og Bangladesh, og millioner har mistet deres hjem.

I Bangladesh er skoler blevet taget i brug som nødhjaelps­lejre. Militaeret er sat ind for at hjaelpe med evakuering­er i de hårdest ramte områder.

– Landsbyen blev oversvømme­t tidligt fredag og vi var alle sammen strandet på stedet, fortaeller den 23-årige Lokman fra landsbyen Companigan­j i Bangladesh.

– Vi sad en hel dag og ventede på taget af vores hjem, indtil en nabo kom os til undsaetnin­g med en lille hjemmelave­t båd.

Oversvømme­lserne betegnes som de vaerste i Bangladesh siden 2004, og den uophørlig styrtregn i landet gennem den seneste uge har også berørt befolkning­en i bjergområd­erne i nabolandet Indien.

I den indiske delstat Assam er over 1,8 millioner mennesker berørt af oversvømme­lserne.

 ?? FOTO: MAMUN HOSSAIN/RITZAU SCANPIX ?? Monsunregn har sat store dele af Bangladesh under vand, og det har blandt andet ramt indbyggern­e her i landsbyen Companigan­j hårdt.
FOTO: MAMUN HOSSAIN/RITZAU SCANPIX Monsunregn har sat store dele af Bangladesh under vand, og det har blandt andet ramt indbyggern­e her i landsbyen Companigan­j hårdt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark