Ekstra Bladet

REJSEFEBER

HER SKAL DU VAERE OPMAERKSOM: Du har sikkert allerede bestilt rejsen, men er du helt ajour med restriktio­nerne i udlandet, og har du styr på det europaeisk­e coronapas?

- TROELS CHRISTENSE­N TATIANA GRANT tch@eb.dk; tg@eb.dk

I mere end to år har danskerne levet i skyggen af coronapand­emien og måttet slå sig til tåls med en smagløs parasol-drink på altanen for at daempe den vaerste rejsefeber. Men det har ikke vaeret i naerheden af at maette sulten efter Dvitamin.

Nu er tiderne endelig skiftet, og danskerne har aldrig vaeret så målrettede efter at støve de oppustelig­e badedyr af og tilbringe sommeren under varme himmelstrø­g – langt vaek fra Danmark.

Ingen mundbind

Men hvordan skal danskerne egentlig forholde sig, når de saetter badetøfler­ne på udenlandsk jord?

Laes med her på siderne, og bliv opdateret på corona-restriktio­nerne på ni af danskernes mest foretrukne rejsedesti­nationer i Europa.

Du kan på forhånd glaede dig over, at du ikke skal baere mundbind i hverken danske lufthavne eller ombord hos skandinavi­ske flyselskab­er. Det oplyser branchefor­eningen Dansk Luftfart til Ekstra Bladet.

Der kan vaere undtagelse­r, hvis man skal flyve med en ikke-skandinavi­sk operatør som de tyske, og hvis der opstår saerskilte krav på destinatio­nen, tilføjer man.

Flere rejseburea­uer oplyser, at tingene aendrer sig hurtigt i forhold til for eksempel restriktio­ner i det sydlige Europa.

Under alle omstaendig­heder er det en god idé at holde sig ajour hos sin rejsearran­gør og via Udenrigsmi­nisteriets rejsevejle­dning.

 ?? ??
 ?? FOTO: THOMAS BORBERG ?? Det er blevet meget nemmere at komme ud at rejse igen, men der er lige et par ting, man bør have styr på.
FOTO: THOMAS BORBERG Det er blevet meget nemmere at komme ud at rejse igen, men der er lige et par ting, man bør have styr på.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark