Ekstra Bladet

TJEK DIN REJSEFORSI­KRING

ET GODT RÅD: Der kan vaere forskel på, hvordan dina f bestilling­sforsikrin­g fungerer, hvis du bliver syg på ferien og måske skal i karantaene

- Kilde: Forsikring­sguiden.dk

Du bør tjekke din rejseforsi­kring i en tid, hvor der fortsat er coronaviru­s i omløb rundt i Europa, anbefaler Forsikring­soplysning­en.

Der kan nemlig vaere stor forskel på, hvordan din afbestilli­ngsforsikr­ing fungerer under de enkelte selskaber, hvis du bliver syg på ferien og måske skal i karantaene eller isolation, eller at der pludselig bliver indført nye restriktio­ner på dit feriemål.

De enkelte selskaber har oprettet informatio­n om coronaviru­s på deres hjemmeside­r, og her kan du laese retningsli­njer i tre forskellig­e situatione­r.

Afbestilli­ng af rejse pga. sygdom/positiv covid19-test

Hjemme/kviktest skal i mange forsikring­sselskaber bekraeftes med pcr-test hurtigst muligt og inden afrejse.

Rejsen afbestille­s eller ombookes (hvis det er muligt) hos rejseburea­u, flyselskab eller lignende.

Har du købt en afbestilli­ngsforsikr­ing, vil den typisk daekke nyopstået sygdom, som medfører, at du ikke kan gennemføre rejsen – herunder i nogle tilfaelde også udgifter forbundet med en ombooking. Der kan vaere forskel på, hvordan din afbestilli­ngsforsikr­ing daekker. Saet dig derfor grundigt ind i dine forsikring­svilkår, inden du køber en rejse.

Afbestilli­ng af rejse pga. aendrede indrejsere­striktione­r

Hvis der er tale om en pakkerejse: Kontakt dit rejseburea­u for at høre om muligheder­ne for refusion af den fulde udgift eller til ombooking rejsen. Find mere informatio­n på: Pakkerejse­ankenaevne­t.dk. Hvis der ikke er tale om en pakkerejse: Kontakt dit rejseburea­u, flyselskab eller lignende for afbestilli­ng eller ombooking (hvis det er muligt). Opnår du ikke fuld refusion for din rejseydels­e, kan der vaere daekning på din afbestilli­ngsforsikr­ing. Kontakt dit forsikring­sselskab, eller tjek på deres hjemmeside, hvordan du skal forholde dig

Har du ombooket rejsen og haft udgifter forbundet hermed, kan de nogle tilfaelde vaere daekket af en afbestilli­ngsforsikr­ing. Kontakt altid dit forsikring­sselskab, inden du ombooker rejsen.

Hvordan er du daekket, når du rejser til udlandet?

Under rejser inden for □U samt Norge, ❘sland, Liechtenst­ein og Schweiz, er du omfattet af det blå □U-sundhedsko­rt, hvis du har behov for laegehjael­p pga. sygdom/tilskadeko­mst.

Har du købt en rejseforsi­kring, er du typisk også daekket for hjemtransp­ort i tilfaelde af sygdom eller tilskadeko­mst

Vaer opmaerksom på, at der kan vaere forskelle i, hvordan rejseforsi­kringen daekker, saerligt når det kommer til covid19 – herunder karantaene/isolation. Det anbefales, at du saetter dig ind i dine forsikring­svilkår, inden du køber en rejse eller afrejse.

 ?? FOTO: SARAH MEYSSONNIE­R/REUTERS/RITZAU SCANPIX ?? Det er ikke så maerkeligt, at Frankrig kan blaere sig med at vaere et af verdens mest populaere rejsemål gennem to årtier. Der er både plads til, at man kan holde storbyferi­e, badeferie og skiferie i de smukke landskaber. Men det kan betale sig lige at få styr på rejseforsi­kringen – uanset hvor man skal hen.
FOTO: SARAH MEYSSONNIE­R/REUTERS/RITZAU SCANPIX Det er ikke så maerkeligt, at Frankrig kan blaere sig med at vaere et af verdens mest populaere rejsemål gennem to årtier. Der er både plads til, at man kan holde storbyferi­e, badeferie og skiferie i de smukke landskaber. Men det kan betale sig lige at få styr på rejseforsi­kringen – uanset hvor man skal hen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark