Ekstra Bladet

DET SER HÅBLØST UD

- J. Hartmann Hillerød

Det var ret så deprimeren­de at se TV Avisen søndag aften, hvor et indslag handlede om en stor våben-messe med alle de nyeste militaere våbensyste­mer.

For en not war-person som mig er det et direkte varsel om en kommende stor krig/verdenskri­g. For hvorfor producere alle de modbydelig­e våben, hvis det ikke har et formål?

Det virker, som om Ruslands krig mod Ukraine var startsigna­let. Ruslands Putin ønsker sig tilbage til dengang, Sovjetunio­nen var et storrige, og har altså stort set det samme formål, som Hitler havde, da han begyndte på sit storhedsva­nvid.

Historien gentager sig – blot med den forskel, at hele våbenindus­trien har udviklet dødsmaskin­er og nu kan ramme hvem som helst hvor som helst.

Jeg har virkelig bange anelser, for en desperat person som Putin stopper ikke. Han vil ikke erkende, at han har naesten hele verden imod sig, og han hverken kan eller vil indse, at han er årsagen til den kaempe oprustning, som nu er i fuld gang.

Er det derfor, alle mennesker er blevet sig selv naermest?

Alle hytter deres eget skind med narko, druk og voldtaegt. Kriminalit­eten har nået nye højder, tv er fyldt med idiotiske realitypro­grammer, og verden går amok i diskussion­er om kagemaend.

Det ser håbløst ud. Jeg kan ikke fri mig for den tanke, at det hele er et bevist setup. Eller er jeg bare blevet et naertagend­e menneske, der taenker negativt om udviklinge­n i verden og egoistisk saetter mig selv først i et forsøg på at leve fuldt ud inden dødens triumf ?

Ja, jeg er fuld af negative tanker – er der nogen der kan give mig lidt optimisme, så kom med et bud.

Kriminalit­eten har nået nye højder, tv er fyldt med idiotiske reality-programmer, og verden går amok i diskussion­er om kagemaend

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Hvorfor producerer man våben, hvis det ikke har noget formål, spørger J. Hartmann, som hovedryste­nde ser til, mens våbenindus­trien udvikler mere og mere sofistiker­ede dødsmaskin­er.
FOTO: RITZAU SCANPIX Hvorfor producerer man våben, hvis det ikke har noget formål, spørger J. Hartmann, som hovedryste­nde ser til, mens våbenindus­trien udvikler mere og mere sofistiker­ede dødsmaskin­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark