Ekstra Bladet

SPØRGSMÅL’ ’ET DUMT

GIK TIL MODANGREB: – At spørge, hvor meget du får i løn. Stiller du samme spørgsmål til Kasper Schmeichel, lød det fra Nadia Nadim

- DANIEL NØJSEN dn@eb.dk

– En no-brainer.

Sådan lød det fra den danske landsholds­spiller Nadia Nadim, da hun seks måneder efter sit famøse billede i Qatar med David Beckham – endelig stillede op foran den samlede presse for at forklare og forsvare sin officielle rolle som VM-ambassadør for den staerkt kritisered­e slutrunde i Qatar.

Og allerede i sin indledende udtalelse til medierne gjorde hun noget helt klart.

Det handler IKKE om penge.

– Jeg ved godt, at mange af jer tror, at jeg gør det for pengenes skyld. For mig handler det ikke om penge, det har det aldrig gjort. I har holdt øje med min karriere. Penge har ikke vaeret min motivation­sfaktor, og det er det stadig ikke, sagde hun, mens hun stod i teltet ved siden af traeningsb­anen.

– Jeg får penge for det her, men det er ikke saerligt meget, og jeg havde gjort det, selvom jeg ikke havde fået penge for det. Jeg har selv betalt for mine rejser derned.

’Gør en forskel’

Efterfølge­nde blev det tid til at svare på journalist­ernes mange spørgsmål, og her var det en både irriteret og spydig Nadim, som ikke var bleg for at skyde tilbage med modspørgsm­ål til pressen.

Da spørgsmåle­t om, hvor mange penge hun får for at vaere reklamesøj­le for VMslutrund­en i Qatar, kom op, gik hun til angreb.

– Jeg synes, det er et dumt spørgsmål at stille til én. At spørge, hvor meget du får i løn. Stiller du samme spørgsmål til Kasper Schmeichel?, lød det i første omgang.

Herefter gentog hun sine ord fra sin udtalelse, om at hun ikke får penge af en betydelig størrelse, og at det ikke er pengene, det handler om.

– Jeg havde gjort det, selv hvis jeg ikke fik penge for det, og selv hvis jeg skulle betale for at komme derned selv. Fordi jeg kan gøre en forskel, og fordi jeg elsker at se fodbold.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark