Ekstra Bladet

’HVIS I GERNE VIL MOBBE MIG, SÅ BARE KOM!’

DA NADIA NADIM FOR FØRSTE GANG i flere måneder svarede på spørgsmål om sin rolle som ambassadør for VM i Qatar, gik bølgerne saerdeles højt

- DANIEL NØJSEN RASMUS GLUD

– Hvis I gerne vil mobbe mig, så bare kom. Jeg kan blokere for det. Hvad synes I selv?

Nadia Nadim gik fra at vaere fodboldspi­lleren bag mikrofonen til at vaere den, der gerne ville stille spørgsmåle­ne, da hun i landsholds­lejren i Helsingør i går eftermidda­g for første gang i lang tid lod sig interviewe af pressen. En pressesean­ce, mange har ventet på, fordi den udskaeldte landsholds­spiller har påtaget sig en rolle som ambassadør for VM i Qatar til vinter.

Og glad var hovedperso­nen ikke.

– Hvad har du gjort dig af tanker, inden du sagde ja til den her opgave?

– Jeg har prøvet at adskille det fra politik og fokusere på de ting, jeg kan bidrage med. Det har jeg gjort ved at vaere ambassadør. Jeg ved ikke, hvem I tror, jeg er. Jeg er ikke Donald Trump. Jeg er heller ikke Mette Frederikse­n. Det kan godt vaere, at vi en dag når dertil, hvor jeg kan blive statsminis­ter, men det er jeg altså ikke nu, siger Nadia Nadim til Ekstra Bladet.

– Din holdkammer­at Pernille Harder er homoseksue­l. Det må hun ikke vaere i Qatar. Hun må ikke kysse sin kaereste dernede. Er du med til at støtte den holdning?

– Jeg synes, det er helt forkert. Kaerlighed er kaerlighed. Man må elske dem, man vil. Man må have de holdninger, man vil have. Jeg vil gøre en forskel, og det tror jeg på, jeg kan gøre ved at vaere ambassadør.

– Jeg ved godt, I ikke kan se det. Rom blev ikke bygget på en dag. Det tager tid det her, og hvis jeg bare meldte mig ud, så ville vi slet ikke komme nogle vegne. Det er da mit mål, at Pernille kan kysse sin kaereste i Qatar en dag.

– Du har på din Instragram­profil skrevet, at VM i Qatar er ’The greatest show on Earth’ (det største show på Jorden, red.). Hvad får dig til at betegne det sådan?

– Fodbold. VM. VM i fodbold er noget af det største, og jeg tror, det bliver et fantastisk VM.

– Og det rører dig ikke, at tusindvis af migrantarb­ejdere

er døde under forberedel­serne? – Selvfølgel­ig er det pisseneder­en og aergerligt, men jeg håber, at vilkårene bliver bedre. Har du styr på, hvordan vilkårene er? Fortael mig det? – Det er egentlig ret nemt at komme med nogle ting uden at have styr på det. Jeg kan tale flere forskellig­e sprog, og jeg har vaeret dernede for at tale med dem om det. Vilkårene er ikke fantastisk­e. Der er sket en masse aendringer siden 2010, og det er dem, jeg fokuserer på, afslutter Nadim.

– Du siger, at vilkårene ikke er fantastisk­e. Vi snakker blandt andet om mindst 6500 migrantarb­ejdere i Qatar, der er døde. Er det ikke lidt af en underdrive­lse?

– Men der er også sket rigtig mange aendringer siden 2010, og det er det, jeg fokuserer på. Vi prøver at forbedre vilkårene, og jeg vil gerne forbedre vilkårerne.

Nadia Nadim og det danske landshold spiller første kamp ved EM i England 8. juli.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Selvsikker
Nadia Nadim gik fra at vaere fodboldspi­lleren bag mikrofonen til at vaere den, der gerne ville stille spørgsmåle­ne.
FOTO: LARS POULSEN Selvsikker Nadia Nadim gik fra at vaere fodboldspi­lleren bag mikrofonen til at vaere den, der gerne ville stille spørgsmåle­ne.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark