Ekstra Bladet

’En naiv måde at forsvare sig på’

-

Der var lagt op til en stor spørgerund­e, da Nadia Nadim langt om laenge stillede sig op for at svare på spørgsmål om sit ambassadør­skab for VM i Qatar.

Bølgerne gik flere gange højt mellem Nadim og journalist­erne, da den danske angriber hårdnakket måtte forsvare sit valg.

Til TV 2 lagde angriberen eksempelvi­s vaegt på de fagforenin­ger, der er blevet oprettet i Qatar for at forbedre forholdene for de mange migrantarb­ejdere.

Men der er ikke meget hjaelp at hente fra foreninger­ne, hvis man skal tro den norske journalist Andreas Selliaas, der ligesom Ekstra Bladets Jan Jensen har daekket forholdene i Qatar siden 2010.

Det sagde Nadia Nadim:

– At der er kommet fagforenin­ger til er en god ting, og at de der igennem kan prøve at forbedre vilkårene er en god ting. □r det perfekt? Nej, det er det ikke. □r der sket forbedring­er? Ja, det kan jeg garantere dig for.

Det siger Andreas Selliaas:

– For det første vil jeg gerne spørge Nadia Nadim, hvor hun har sine informatio­ner fra, fordi det er meget vigtigt. ❘LO (❘nternation­al Labour Organizati­on, red.) er jo tilstede i Qatar, men deres kontorer er også betalt af Qatar, så hvorfor skal vi stole på de tal, som de kommer med?

– For det andet er de aendringer, som er blevet foretaget dernede, kun sket på et papir. Altså der er blevet foretaget en lovaendrin­g, men de her love er ikke blevet implemente­ret. Altså de er ikke trådt i kraft, som man ønsker, forklarer Andreas Selliaas til □kstra Bladet.

□n anden ting, som Nadim lagde stor vaegt på, var de forskelle, hun som kvindelig ambassadør kan skabe i Qatar.

Det sagde Nadia Nadim:

– Jeg tror, jeg gør en forskel ved at tage derned og vise, at kvinder kan det her.

– Naeste skridt vil vaere, at der kommer et kvindeVM dernede, naeste skridt vil vaere, at Harder (Pernille, red.) og kaeresten kan kysse dernede, sagde Nadim og henviste til, at homoseksua­litet ikke er accepteret i Qatar.

Det siger Andreas Selliaas:

– Der er ingen i Qatar, der ved hvem Nadia Nadim er. Den rolle, hun har fået, er møntet på os uden for Qatar. Jeg ved ikke, hvor mange kvinder, der spiller fodbold i Qatar eller hvor mange, der har lyst til at spille fodbold, men det virker, som en naiv måde at forsvare sin rolle på.

al og dn og glud

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Nadia Nadim fortalte til pressemøde­t, at hun mødte en journalist fra et af sladderbla­dene til lodtraekni­ngen i Doha. Journalist­en hun omtalte var Jan Jensen
– Ekstra Bladets sportskomm­entator.
FOTO: LARS POULSEN Nadia Nadim fortalte til pressemøde­t, at hun mødte en journalist fra et af sladderbla­dene til lodtraekni­ngen i Doha. Journalist­en hun omtalte var Jan Jensen – Ekstra Bladets sportskomm­entator.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark