Ekstra Bladet

MINI-ANALYSE: MERE SMAEK FOR SKILLINGER­NE

-

Det er en dristig plan, Günther Steiner har udtaenkt. Som altid er der en vis risiko, når man går all in og satser hele sit udviklings­budget på kun en stor ’pakke’ halvvejs gennem saesonen.

Men hele ideen er at få mest vaerdi ud af det begraensed­e budget. Dem, som efterlyser drypvise udviklinge­r, glemmer et par ting. Pengene er mindre hos Haas end rivalerne. Bare fordi naboen tager på sommerferi­e i Sydafrika, får du jo ikke automatisk råd til det samme.

Produktion af dele sker ikke på egen fabrik, men er outsourcet til Dallara, så det tager laengere tid. Det er en del af Günther Steiners billigere model for et F1-team.

Fordi Haas i 2021 brugte hele sin kvote i vindtunnel og CFD (computersi­mulation) på årets bil, var den allerede til vintertest temmelig avanceret sammenlign­et med det øvrige midterfelt.

Mest komplekse bil

Formel 1’s egen tekniske ekspert, Sam Collins, kaldte i foråret VF-22’eren for den ’formentlig mest komplekse bil’ og en af de ’mest detaljered­e fra saesonstar­t’. Behovet for småjusteri­nger har således vaeret mindre.

Udviklinge­n af bilen er ikke teamets største problem; Simone Restas udvidede team i Maranello er en succes. Det er snarere på mandskabss­iden i raceteamet.

Sportslig nedtur, pandemi og et år med Nikita Mazepin har ikke gjort noget godt for Haas, hvor der har vaeret i gang i svingdøren.

Dem, som er kommet ind, har ikke til fulde vaeret i stand til at erstatte dem, som er rykket til større teams eller har forladt sporten.

Det gaelder både på pitvaeggen, i garagen blandt mekanikern­e og i ingeniørru­mmet.

Kevin Magnussens comeback på bekostning af kontrovers­ielle Nikita Mazepin gør rekrutteri­ng fremover nemmere, men sker ikke fra den ene dag til den anden.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Chefdesign­er Simone Resta har en fortid hos Ferrari og Alfa Romeo og leder nu den tekniske udvikling hos Haas.
FOTO: JAN SOMMER Chefdesign­er Simone Resta har en fortid hos Ferrari og Alfa Romeo og leder nu den tekniske udvikling hos Haas.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark