Ekstra Bladet

LØBER MED DET HELE

SUPERSPRIN­TEREN IDA KARSTOFT bliver ved med at slå dansk rekord

- KENNETH BEYER

Danmarks hurtigste kvinde. Det maerkat har 26-årige Ida Karstoft. Hele fire gange på kort tid har hun sat dansk rekord på 200 meterdista­ncen. Den seneste praestatio­n leverede supersprin­teren lørdag i Madrid, da hun til et staevne kom først i den vilde tid 22,67 sekunder. Få dage forinden vandt hun Diamond League-staevnet i Oslo.

Desuden har den olympiske atlet, der deltog i 4 x 100 meter i Tokyo, også den danske rekord på 100 meter.

– Det er meget fedt. Siden 2019 har jeg jo egentlig vaeret skadet. Tiderne kommer nu, fordi jeg langt om laenge får traenet godt og er skadesfri. Siden OL har det vaeret forholdsvi­s kontinuerl­igt. Det er nøglen til mine resultater, siger Ida Karstoft til Ekstra Bladet.

– Lige nu er jeg utrolig taknemmeli­g for, at det går godt, og jeg så også praesterer. Jeg går også lidt rundt og venter på, hvornår jeg ikke løber hurtigere, fordi på et tidspunkt kommer det jo.

De flotte praestatio­ner vaekker opsigt.

– Jeg synes, at der er mange, der følger med, også mange, jeg måske ikke har kontakt med lige nu, men stadig sidder på sidelinjen og hepper. Det varmer, og jeg synes, at det er overvaelde­nde, hvor mange der følger med.

Dorthe Wolfsberg havde laenge den danske rekord på 200 meter, som hun satte i 1983. Den holdt dermed i 39 år, inden Ida Karstoft slog den i maj. Efter sejren i Madrid skulle Ida Karstoft klare yderligere en opgave, inden rekorden endelig kunne blive godkendt.

– Jeg har det privilegiu­m, at hver gang, jeg slår personlig rekord, så er det jo også dansk rekord. Det betyder, at jeg skal dopingtest­es. Hvis de ikke selv tager mig til side, så skal jeg selv opsøge dem, der står for det til staevnet eller ringe til Anti Doping Danmark. Efter hvert løb skal jeg bunde en masse vand og sodavand (for at aflevere urinprøve, red.). Jeg er efterhånde­n ved at saette 3-4 timer af efter hvert løb, fordi jeg tit er dehydreret eller

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Der er rigeligt at grine af for tiden for hurtigløbe­ren Ida Karstoft.
FOTO: RITZAU SCANPIX Der er rigeligt at grine af for tiden for hurtigløbe­ren Ida Karstoft.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark