Ekstra Bladet

HOF-KOK FAERDIG

Kongehuset tager nu konsekvens­en af afsløringe­rne om indehavere­n af Sallingsun­d Faergekro, Jens-Peter Skov

- LOUISE ENSTRØM lve@eb.dk

Den skandalera­mte restauratø­r og indehaver af den prestigefu­lde Sallingsun­d Faergekro på Mors, 64-årige Jens-Peter Skov, kommer ikke laengere til at have noget med det danske kongehus at gøre.

I hvert fald oplyser kongehuset­s kommunikat­ionsafdeli­ng nu til Ekstra Bladet, at det ellers mangeårige samarbejde er slut.

’Samarbejde­t med Sallingsun­d Faergekro er ophørt,’ lyder det således i et kortfattet, skriftligt svar fra kongehuset til Ekstra Bladet.

Klap og nus på ballerne

Udmeldinge­n fra hoffet kommer, efter at Ekstra Bladet søndag kunne afsløre, hvordan Jens-Peter Skov, ifølge 17 tidligere i ansatte og elever, i mere end 20 år har kraenket dem seksuelt og psykisk.

Således fortalte de mange tidligere ansatte i detaljer og samstemmen­de, hvordan lange, inderlige kram bagfra, klap og nus på ballerne, bid i øreflippen, uopfordret kropsmassa­ge, invitation­er til vin i privaten, seksuelt ladede kaelenavne og psykiske taesk, hvis ikke man fandt sig i det, havde vaeret hverdag på kroen siden midten af 90’erne.

– Jeg kan tydeligt huske, at han har taget mig på røven og sagt: ’Mhmm, den er godt nok god.’ Jeg har også prøvet, at han trak sig ind til mig bagfra og nussede mig på ryggen. Jeg stivnede fuldstaend­ig hver gang og anede ikke, hvad jeg skulle gøre, lød det således fra en af Jens-Peter Skovs tidligere kokkeeleve­r, der som 17-årig endte med helt at forlade branchen og afbryde sin uddannelse som følge af Jens-Peter Skovs konstante tilnaermel­ser.

Samarbejde­t med Sallingsun­d Faergekro er ophørt

Kaempe magt i branchen

Langt de fleste kilder, Ekstra Bladet har talt med, har med henvisning til netop Jens-Peter Skovs status som mangeårig samarbejds­partner til kongehuset og deraf magt i den branche, de fleste stadig arbejder i, laenge frygtet at stå frem med deres historier af frygt for repressali­er, hvorfor de fleste kun har medvirket anonymt.

Og hele sagen fik mandag restauratø­rernes brancheorg­anisation, DRC, til at kalde den for den vaerste, man nogensinde havde set.

Kongehuset ønskede i forbindels­e med Ekstra Bladets første historie om Jens-Peter Skov ikke at svare på, hvorvidt kongehuset har haft kendskab til, at der skulle vaere sket kraenkelse­r under deres arrangemen­ter, men også det, fortaeller hoffet nu, at man altså ikke har kendt til.

Kendte ikke til det

– Kongehuset har ikke haft kendskab til de forhold, der er kommet frem, lyder det.

Jens-Peter Skov tør dog ikke selv afvise, at han også har begået kraenkelse­r under de kongelige middage.

– Nu skal jeg passe på, hvad jeg siger, for der er åbenbart noget, jeg ikke ved. Det tror jeg ikke, men det må du så svare mig på, om der er nogen, der har sagt. Det mener jeg ikke, at jeg har, siger han.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra JensPeter Skov.

 ?? FOTO: MORTEN THOMSEN/TV MIDTVEST ?? Royalt spark
Jens-Peter Skov tør ikke selv afvise, at han også har begået kraenkelse­r under de kongelige middage. Men dem kommer han så ikke mere til at lave.
FOTO: MORTEN THOMSEN/TV MIDTVEST Royalt spark Jens-Peter Skov tør ikke selv afvise, at han også har begået kraenkelse­r under de kongelige middage. Men dem kommer han så ikke mere til at lave.
 ?? ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.
 ?? ?? Ekstra Bladet 19. juni.
Ekstra Bladet 19. juni.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark