Ekstra Bladet

NU GÅR JAGTEN IND

at hendes navn bliver brugt af et nyt opstilling­sberettige­t parti. Nu skal der skaffes en bunke underskrif­ter i en fart

-

Tidligere udlaending­eminister Inger Støjberg kan have stiftet et nyt parti og vaere klar til at stille op til folketings­valget, som skal finde sted inden for et år.

Partiet ’Danmarksde­mokraterne’ er nemlig blevet godkendt af Valgnaevne­t efter et møde i går. Dermed kan partiet, hvis fulde navn er ’Danmarksde­mokraterne – Inger Støjberg’, begynde at indsamle vaelgererk­laeringer.

For at stille op til valget skal partiet have indsamlet mindst 20.182 vaelgererk­laeringer femten dage før valgdagen.

Støjberg har selv givet samtykke til, at hendes navn bliver brugt i partinavne­t, bekraefter Valgnaevne­t. Hun har tidligere afvist at kommentere sagen, men har over for Ritzau kaldt det ’et meget godt navn’.

Deadline i går

Det er ikke Inger Støjberg selv, der har søgt om tilladelse til at opstille under navnet, men en anden. Vedkommend­e har oprettet en forening af samme navn og købt et domaenenav­n til partinavne­t.

Ritzau har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra den pågaeldend­e.

I går var en form for deadline for Inger Støjberg, hvis hun ønsker at starte et nyt parti og samtidig vaere klar til et efterårsva­lg. På Folkemødet i sidste uge forholdt hun sig til det.

– Det er klart, at det kan ikke vente år og dage, hvis jeg går i gang med noget nyt. Det er klart nok. Der kommer et valg på et eller andet tidspunkt.

– 21. juni er det praecis et halvt år siden, at jeg blev smidt ud af Folketinge­t, og så har jeg i hvert fald haft et halvt år til at vurdere situatione­n, sagde hun.

Er slet ikke faerdig

I december 2021 blev Støjberg idømt 60 dages ubetinget faengsel i Rigsretten for ulovligt at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårig. Otte dage senere blev hun erklaeret uvaerdig til at sidde i Folketinge­t.

Hun forlod tidligere på året Venstre, som stemte for at sende hende for den blot anden rigsret på hundrede år.

Støjberg har flere gange gjort det klart, at hun ikke er ’faerdig med dansk politik’.

Tidligere formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl sagde i sidste uge, at han ikke genopstill­er for partiet ved naeste valg. Det har fået flere til at spekulere i, om han danner et parti med Støjberg.

Det er klart, at det kan ikke vente år og dage, hvis jeg går i gang med noget nyt. Det er klart nok. Der kommer et valg på et eller andet tidspunkt

Inger Støjberg

 ?? FOTO: IDA MARIE ODGAARD/RITZAU SCANPIX ?? Navnet på det nye parti, som nu skal forsøge at skaffe godt 20.000 underskrif­ter for at kunne stille op, er ’Danmarksde­mokraterne – Inger Støjberg’.
FOTO: IDA MARIE ODGAARD/RITZAU SCANPIX Navnet på det nye parti, som nu skal forsøge at skaffe godt 20.000 underskrif­ter for at kunne stille op, er ’Danmarksde­mokraterne – Inger Støjberg’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark