Ekstra Bladet

Åh, nej – ikke nu igen ...

-

Statsminis­ter Mette Frederikse­n (S) holder i dag klokken ti pressemøde om, hvordan coronaviru­s skal håndteres de kommende måneder.

Pressemøde­t handler om den coronastra­tegi, som regeringen flere gange har varslet ville komme inden sommerferi­en.

Den kommer ifølge Ritzaus oplysninge­r både til at have et spor om vaccinatio­n og test – for bare at naevne nogle. Strategien kommer, på et tidspunkt hvor smitten med coronaviru­s igen stiger i Danmark.

Det skyldes blandt andet en undervaria­nt til omikronvar­ianten, som er blevet dominerend­e i Danmark. Den hedder BA.5.

I forrige uge udgjorde undervaria­nten 32 procent af alle tilfaelden­e i landet, mens varianten i sidste uge udgjorde 59 procent, oplyser sundhedsmi­nister Magnus Heunicke (S).

Samtidig har myndighede­rne haft en forventnin­g om, at smitten ville stige frem mod efteråret og vinteren. Derfor har der vaeret et ønske om at vaere forberedt.

Ved ikke hvad der venter

Da Magnus Heunicke i begyndelse­n af juni deltog i et samråd, sagde han, at det er vigtigt at have planer for forskellig­e scenarier.

Det skal vaere med til at sikre, at Danmark trods stigende smitte kan undgå, at der er dele af samfundet, som igen skal lukkes ned.

Han sagde samtidig, at det i alle scenarier vil vaere de aeldre, som vil blive vaccineret først. Om alle aldersgrup­per vil blive anbefalet vaccinatio­n mod corona vides ikke.

– Vi ved ikke, hvad det er (der kommer, red.). Det kan vaere en omikron-lignende, en undervaria­nt eller en helt ny variant, lød det.

Heunicke har siden sagt til DR, at det ’overhovede­t ikke er på tale’, at der skal indføres restriktio­ner over sommeren.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Statsminis­ter Mette Frederikse­n indkalder til endnu et coronapres­semøde, der bliver afholdt i dag klokken ti.
FOTO: RITZAU SCANPIX Statsminis­ter Mette Frederikse­n indkalder til endnu et coronapres­semøde, der bliver afholdt i dag klokken ti.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark