Ekstra Bladet

Broget flok: Hjerneskad­e, tatovering­er og faengsel

-

Det er en broget flok i alderen 24 til 35 år, der nu samlet er blevet kendt skyldig – alle med det til faelles, at de havde en tilknytnin­g til rockerklub­ben Mongrel Mob Riders på Fyn.

Flere af dem har tydelige tatovering­er i ansigtet og på halsen. En har et armbånd om håndleddet med farvede perler, der ligner et barns vaerk.

Nogle har mange domme på straffeatt­esten, mens andre ikke har nogen, der er relevante for denne sag. En er flyttemand, mens en anden er førtidspen­sionist. Og nogle har børn, mens andre så vidt vides ikke har.

Utallige gamle domme

Mike Albech Andersen, der nåede at vaere offentligt efterlyst af politiet, før han meldte sig selv, var praesident for Mongrel Mob Riders. Anklageren laeste mere end ti domme op fra hans straffeatt­est.

Den alvorligst­e er en dom på tre et halvt års faengsel for røveri og besiddelse af skydevåben i 2010. Men han har også adskillige domme for kørsel i frakendels­estiden og for narkokørse­l. Det er han også kendt skyldig i nu.

En 31-årig mand, der var vicepraesi­dent for den fynske rockerklub, blev idømt to års faengsel for røveri i 2011. I 2018 fik han også en

Den alvorligst­e er en dom på tre et halvt års faengsel for røveri og besiddelse af skydevåben i 2010

mindre voldsdom på 50 dages faengsel, og i 2019 blev han idømt to år og tre måneders faengsel for våbenbesid­delse.

En 35-årig mand har en medfødt hjerneskad­e og blev i 2008 dømt til anbringels­e på en institutio­n for folk med vidtgående psykiske handicap.

Han fremstår dog nu uden tegn på mental retarderin­g og har ikke laengere et misbrug.

Manden vurderes til at vaere såkaldt karakteraf­vigende, men myndighede­rne peger ikke på andre foranstalt­ninger end almindelig straf til ham.

 ?? ?? Ekstra Bladet 1. juni 2021.
Ekstra Bladet 1. juni 2021.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark