Ekstra Bladet

Danske Bank: Nu falder boligprise­rne

- ANDERS OLSEN alo@eb.dk

Boligerne taber vaerdi det kommende halvandet år. Sådan lyder prognosen fra Danske Bank.

Banken havde i forvejen forventet et prisfald på boligmarke­det frem mod 2024, men det prisfald ser nu ud til at blive større end først antaget.

– Kraftigt stigende renter og stigende faste omkostning­er generelt har gjort det betydelig dyrere at finansiere et boligkøb det seneste halve år.

– Derfor forventer vi også et mere maerkbart fald i priserne på omkring seks pct. fra i dag til slutningen af 2023, skriver banken.

Isaer i 2023 forventes der et større fald end tidligere. Tidligere lød forventnin­gen på, at boligmarke­det ville falde med 0,9 procent i 2023. Det tal er nu på 4,2 procent. Samtidig har man nedjustere­t den samlede forventede stigning for 2022 fra fem procent til 3,2 procent.

Her bliver det vaerst

Det er ikke alle områder og alle typer boliger, der rammes lige hårdt.

– Effekten fra de stigende renter ventes at vaere større på huse i de dyre områder og på ejerlejlig­hederne i de store byer, da priserne her er steget klart mest, mens renterne var lave. Desuden vil de blive ramt relativt hårdest af boligskatt­ereformen og de nye ejendomsvu­rderinger, skriver banken.

Det gaelder dog ifølge ejendoms mae g ler k aede n EDC ikke de allerdyres­te luksusboli­ger.

De har nemlig ofte deres eget’ liv ’, d erikke p ås ammemådest­yres af rentenivea­uet, ha rED C’ s kommunikat­ionschef, Jan Nordman n, fortalt Ekstra Bladet.

EDC forventer dog også, at boligmarke­det generelt vil dykke.

 ?? FOTO: KIM NIELSEN ?? Priserne på boliger i isaer de store byer står til at falde betydeligt de naeste par år, lyder det fra Danske Bank.
FOTO: KIM NIELSEN Priserne på boliger i isaer de store byer står til at falde betydeligt de naeste par år, lyder det fra Danske Bank.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark