Ekstra Bladet

KÆRE GEETI, HVAD MED EN BØF?

-

Geeti Amiri rejser 15. juni en vigtig diskussion her i Ekstra Bladet: Hvem har ansvaret for, at unge haenger fast i det kriminelle miljø? Er det samfundets skyld? Måske endda regeringen­s skyld?

Jeg har talt med utallige af disse unge gennem årene. Både i Aarhus, hvor jeg voksede op, og på Københavns Vestegn, hvor jeg bor. Og mit budskab er det samme: Hvis de vaelger rigtigt, vil vi gå meget langt for at hjaelpe dem. Det er en udstrakt hånd til alle – også dem, der er kommet skaevt fra start med en plettet straffeatt­est.

Men i sidste ende er det de unges eget valg. Hverken foraeldren­e, laererne, politiet eller jeg som justitsmin­ister kan traeffe valget på de unges vegne.

Heldigvis kan langt de fleste unge godt finde ud af at leve et liv på den rigtige side af loven. Det er kun et mindretal, der vaelger rockerne og banderne. Derfor giver jeg heller ikke meget for dem, der altid giver samfundet skylden. Det er klynk, og det hjaelper ikke de unge.

Til gengaeld har Geeti Amiri fat i noget vigtigt. En kaempe gaeld efter endt afsoning kan blive et stort problem for unge, der gerne vil videre i tilvaerels­en. Derfor har vi socialdemo­krater også aftalt med Socialisti­sk Folkeparti, de konservati­ve og Dansk Folkeparti, at dømte i højere grad skal kunne få eftergivet deres gaeld til det offentlige. Det gør vi, så det skal blive lettere at starte på en frisk efter en tur bag tremmer.

Jeg er netop nu i fuld gang med flere initiative­r imod bandekrimi­nalitet. Jeg er saerligt optaget af, at det skal vaere svaerere at blive en del af banderne, og det skal vaere lettere at slippe ud igen. Jeg påstår ikke, at jeg har den perfekte opskrift på, hvordan vi gør. Men jeg tror på, at vi sammen kan blive klogere. Jeg vil derfor gerne give en pariserbøf på Café Felix i Albertslun­d. Jeg vil meget gerne høre, hvad du taenker, Geeti – bare send en sms. Du har jo også mit nummer. Venlig hilsen

Mattias Tesfaye Justitsmin­ister

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiet undersøger melding om skud på Kettevej ved Hvidovre Hospital. Et medlem af Loyal To Familia blev frihedsber­øvet og udsat for grov vold.
FOTO: KENNETH MEYER Politiet undersøger melding om skud på Kettevej ved Hvidovre Hospital. Et medlem af Loyal To Familia blev frihedsber­øvet og udsat for grov vold.
 ?? ?? Geeti Amiris indlaeg i Ekstra Bladet.
Geeti Amiris indlaeg i Ekstra Bladet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark