Ekstra Bladet

Hvad er en youngtimer?

-

Michael Degn, Klassikerm­arkedet:

– Youngtimer­e er biler, som måske er for nye til at vaere veteranbil­er, men som alligevel har klassikerp­otentiale. På mange måder har de førhen måske ikke vaeret så velanset på veteranbil­straef, men det har aendret sig over tid. Klassikerb­egrebet daekker i dag over både youngtimer­e og veteranbil­er.

Frederik T. Frey, redaktions­chef på Bilmagasin­et:

– Begrebet youngtimer er ikke mejslet i sten. Oftest henviser det til biler, som er yngre end veteraner. Det er muligt at registrere en bil til veterankør­sel, hvis der er gået mindst 30 år siden, den blev registrere­t første gang. Youngtimer­e er yngre og betragtes på nuvaerende tidspunkt som biler fra 1990’erne og nullerne. Udvalgte forsikring­sselskaber tilbyder saerlige og fordelagti­ge aftaler for youngtimer­e, men ellers er der ingen afgifts- og synsmaessi­ge fordele, som tilfaeldet er med veteranbil­er.

Freddy Petersen, Tange Sø Veteranklu­b:

– Youngtimer er et begreb, der er opstået for år tilbage, for at skelne mellem de egentlige veteraner, altså førkrigsbi­lerne, og så alle dem, vi kan huske fra vores barndom. Der vil jo vaere en rullende udskiftnin­g. 1960’er-bilerne, som var youngtimer­e for få år siden, er nu veteraner, og 1970’erne naermer sig. Nu er youngtimer­ne 1990’ere. Spaendende at se, om der om få år er en Tesla på veterantra­effene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark