Ekstra Bladet

Gode råd til at skaffe fremtidens klassiker

-

Frederik T. Frey, redaktions­chef på Bilmagasin­et:

– Selv om det kan vaere fristende, så forsøg at få succeskrit­eriet om vaerdistig­ning til ikke at fylde for meget. Hvis lykken ved ejerskabet er bundet op på, at bilen skal stige i vaerdi, vil alle reparation­er og udgifter til løbende vedligehol­d føles generende. Du skal vaere glad for at køre i bilen og ikke kun se den som investerin­g, da det gør glaeden ved projektet skrøbelig i det tilfaelde, at den ikke stiger i vaerdi.

– Når det er sagt, så er det en god idé at gå efter velholdte biler, hvor der er fornuftig adgang til bilens historik og info om dens tidligere tilvaerels­e. ❘ langt de fleste kredse taeller originalit­et højt, så gå udenom forskruede og stylede biler, medmindre du selv ønsker at restaurere den tilbage til oprindelig stand.

Freddy Petersen, Tange Sø Veteranklu­b:

– Hvis du ikke selv kan skrue, så løb skrigende bort fra vragene og dem, der bare lige skal have en kaerlig hånd! Det er sindssyg dyrt at renovere, hvis man ikke selv kan.

– Kun enkelte helt specielle modeller kan baere de store omkostning­er. Køb et faerdigt klassisk køretøj. Rådfør dig altid med aeldre mekanikere, folk der ved, hvad det drejer sig om. Masser af klassiske køretøjer, der bliver udbudt, er sminkede lig med masser af krom og flot lak. ❘nd over liften og tjek alt!

Michael Degn, Klassikerm­arkedet:

– Lad vaere med at gå efter, hvad du tror, der stiger mest. Gå efter én, som du altid har drømt om, og som du har lyst til at køre i.

– Get out and drive er et udtryk, som er blevet populaert, og det er faktisk også mit råd: Nyd din klassiker, både når der skal pudses på den, men også på landevejen. Mange får kørt for lidt i deres klassiker.

– Prøv det af med en klassiker. Det behøver ikke at vaere dyrt, men vores allesammen­s bilarv bliver holdt kørende til de naeste generation­er – og måske du kan gøre en god handel, samtidig med at du har det sjovt? Det er jo det, man kalder en win-win.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark