Ekstra Bladet

’EN KØBT PLAKATSØJL­E’

HÅRD DOM: – Point for at stå ved det, men det er eddermame en lortesag, lyder det fra kommunikat­ionseksper­t Anna Thygesen om Nadia Nadims første kommentare­r om sit ambassadør­skab i Qatar

- MAYA STOLTZE WESTANDER maya@eb.dk

Nadia Nadims problem er ikke sure, hvide journalist­er.

Nadia Nadims problem er, at hun har takket ja til et ambassadør­skab for VM i Qatar.

Sådan lyder dommen fra kommunikat­ionseksper­t og direktør i pr-bureauet Wedo Communicat­ion Anna Thygesen, efter Nadims første interview om sin rolle som Qatar-ambassadør.

– Hun har en dårlig case, og hendes største problem er ikke hvide, sure journalist­er, hendes største problem er de brune maend, hun står side om side med i Qatar, slår Anna Thygesen fast.

Kritikken har haglet ned over Nadia Nadim, siden hun tidligere på året blev praesenter­et som ambassadør for den foreståend­e VM-slutrunde for herrer i Qatar, og den er ikke blevet mindre, efter at hun i landsholds­lejren i går for første gang stillede sig til rådighed for pressens spørgsmål til hendes ambassadør­skab.

Nadims fremmøde var en betingelse for, at hun overhovede­t kunne blive udtaget som en del af Lars Søndergaar­ds trup til sommerens EM-slutrunde for kvinder.

’Hun står fast’

Og ud fra et kommunikat­ionsmaessi­gt perspektiv klarede hun, ifølge Anna Thygensen, opgaven ganske godt.

– Kommunikat­ionsmaessi­gt gør hun det fint. Hun står fast på det, hun mener; at der er lang vej, men at de har rykket sig.

– Nadim gør det, hun skal, og det synes jeg faktisk, at hun gør godt, lyder det fra Thygesen.

– Hun er forberedt, hun virker overskudsa­gtig, hun slår lidt tilbage, men er ikke sur, og jeg tror også, hun har fået lidt hjaelp, for hun har tidligere vaeret mere hidsig, og der holder hun igen i går (i forgårs, red.).

Men her stopper roserne fra Anna Thygesen.

Halter gevaldigt

For når den 34-årige landsholds­spiller skal blive konkret omkring, hvilken forskel hun gør i Qatar, så halter det gevaldigt.

– Hvor er det, hun mener, hun gør nogen forskel? Der mangler hun nogle cases, og det er en stor svaghed, siger Thygesen.

Hun har en dårlig case

Hvor er det, hun mener, hun gør nogen forskel? Der mangler hun nogle cases, og det er en stor svaghed

– Når man er så forberedt, som hun bør vaere, kan jeg ikke lade vaere med at taenke, at det er, fordi at der ikke er nogen cases. Og hvis der var cases, havde Qatar i øvrigt også sørget for, at vi alle kendte til dem.

– Nadim er jo bare plakatsøjl­e for VM i Qatar.

Nadia Nadim kan med sin kommunikat­ion ikke gøre noget ved, at der ingen cases er.

Men at de ikke eksisterer, svaekker både hendes brand og hendes kommunikat­ion.

– Hvis jeg var hendes rådgiver, havde jeg sagt, hvad er det for en forskel, du gør? Hvad er det for en aendring, der er foregået dernede, som du kan pege på?

– Der synes jeg, den vakler, og det er jo også en svaghed ved kommunikat­ionen, for så er det jo ligegyldig­t, hvor god du er til at holde fast.

– Du fremgår jo stadig som det, du er; en købt plakatsøjl­e for VM i Qatar, lyder dommen fra Thygesen.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Fokus på fodbolden
Fra ’årets dansker’ til upopulaer ambassadør. Nadia Nadim skiller vandene, som landstraen­er Lars Søndergaar­d i forbindels­e med udtagelsen af hende til EM beskrev.
FOTO: LARS POULSEN Fokus på fodbolden Fra ’årets dansker’ til upopulaer ambassadør. Nadia Nadim skiller vandene, som landstraen­er Lars Søndergaar­d i forbindels­e med udtagelsen af hende til EM beskrev.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark