Ekstra Bladet

’DE LEVER ET MUNKELIV’

På trods af et kaempe udbrud under Schweiz Rundt er der ikke panik hos de to sportsdire­ktører Brian Holm og Matti Breschel inden Tour-starten

- KEVIN DOHERTY Kd@eb.dk

Intet mindre end 50 ryttere måtte udgå med corona midt i det store etapeløb Schweiz Rundt, der blev kørt fra 12.-19. juni.

Det sendte chokbølger gennem cykelverde­nen, og pludselig var der frygt for, om hold og ryttere kunne stille til start i Tour de France.

Men for Brian Holm, der er sportsdire­ktør for QuickStep Alpha Vinyl Team med tre danskere i folden, er der ikke grund til coronapani­k, selvom der kun er ni dage til første etape i København.

– Det er ikke noget, man taenker meget over. Aleksandr Vlasov, der vandt femte etape (af Schweiz Rundt, red.) havde selv corona, så det er ikke, fordi jeg taenker, at det er en dødsdom at få det.

– Det er lige før, rytterne håber på at få det før Touren, så de kan nå at blive erklaeret raske, fortaeller han til Ekstra Bladet.

– Så I har ikke et krav til jeres ryttere om, at de skal gå i isolation op til Touren?

– Det er de jo altid alligevel. De lever et munkeliv i forvejen. De er meget lidt ude blandt andre menne– det er livet som profession­el cykelrytte­r.

Det er lige før, rytterne håber på at få det før Touren, så de kan nå at blive erklaeret raske

Og når først Touren er startet, er der ingen bekymringe­r fra Brian Holm eller rytterne i forhold til corona.

–Jeg kan garantere dig for, at lige så snart rytterne sidder på cyklerne, så har de glemt alt om corona. Man går jo ud fra, at det ikke sker. Man passer på, når man er cykelrytte­r.

Det ville dog gøre ondt på ham, hvis en af de danske ryttere skulle misse den danske Grand Depart på grund af corona.

Tilbage i boblen

– Hvis en af de danske kørere fik corona, ville det gøre mig ondt på deres vegne. Men jeg ville faktisk vaere ligeglad, hvis jeg fik det et par dage før, så kan jeg bare følge det i fjernsynet, siger han og griner lidt over telefonske­r forbindels­en.

Hos EF Education-EasyPost betyder coronaudbr­uddet i Schweiz Rundt ikke de store aendringer for rytterne op mod Tour-starten.

Det forsikrer assisteren­de sportsdire­ktør Matti Breschel om, der dog fortaeller, at det hele kommer ned til en helt saerlig test.

– Vi håber selvfølgel­ig, at vores Tour-hold tester negativt til den her test, der skal tages 48 timer inden Tourstarte­n. Når den så er klaret, og vi bliver indlogeret, så kommer vi ind i en boble, hvor vi er afskåret fra alle andre mennesker.

– Kommer jeres ryttere til at isolere sig frem mod Tour-starten?

– Ja det gør de. Det er helt klart en anbefaling fra holdets side, at de skal passe på sig selv og skal undgå at se for mange mennesker, siger Breschel og uddyber, at det dog ikke er et krav.

– De er jo allerede lidt i zonen, hvor de traener, og de gider i forvejen ikke at se så mange mennesker.

EF blev hårdt ramt af corona i Schweiz Rundt, hvor størstedel­en af deres ryttere måtte udgå. Kun to ryttere i den lyserøde trøje krydsede målstregen på ottende og

sidste etape. Det har betydet, at holdet er meget bevidste om konsekvens­erne ved et nyt udbrud. Derfor krydser Matti Breschel også fingre for, at rytterne kan få enkeltvaer­elser på hotellerne under Touren.

Håber på enkeltvaer­elser

– Det er ikke blevet bekraeftet endnu, men det bedste ville vaere, at vi alle kunne få enkeltvaer­elser. Men det er selvfølgel­ig lidt svaert, fordi alt er booket, siger han og fortsaette­r.

– Det (enkeltvaer­elser, red.) har vi haft de sidste to år, men det er så blevet lempet til denne saesonstar­t, fordi corona gik den rigtige vej.

Brian Holm og Quick-Step håber også, at alle ryttere kan få enkeltvaer­elser igen.

– Vi har de saedvanlig­e procedure med, at rytterne bliver testet, går med mundbind, og de får enkeltvaer­elser. Det var det samme, vi gjorde, da det var allervaers­t med corona.

Matti Breschel har en bøn til arrangører­ne om, at de vil gøre deres, for at holdene bliver separeret på hotellerne og sørger for, at alt bliver optimeret.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Op ad bakke
Et coronaudbr­ud under Schweiz Rundt betød, at Richard Carapaz fra Ineos måtte udgå og dermed mistede sin gule førertrøje. Danske Jakob Fuglsang nåede at have en dag i gult, men sluttede løbet som samlet treer. Geraint Thomas tog sejren.
FOTO: RITZAU SCANPIX Op ad bakke Et coronaudbr­ud under Schweiz Rundt betød, at Richard Carapaz fra Ineos måtte udgå og dermed mistede sin gule førertrøje. Danske Jakob Fuglsang nåede at have en dag i gult, men sluttede løbet som samlet treer. Geraint Thomas tog sejren.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark