Ekstra Bladet

DØMT FOR VOLDTAEGT

45-årig mandlig kulturpers­onlighed fik et halvt års ubetinget faengsel for voldtaegt ved andet seksuelt forhold end samleje med en af sine tidligere ansatte

- TORBEN RASK NANNA BAY MADSEN trl@eb.dk; nbm@eb.dk

Yderligere to måneder bag tremmer.

Sådan takserede Vestre Landsret i går, at en 45-årig mand og kendt person i visse danske kulturkred­se ved en fødselsdag­sfest i Skagen 12. september 2020 voldtog en dengang 29-årig kvindelig ansat i sit firma.

Havde anket dom

Den 45-årige far til to, der har bopael i Nordsjaell­and, havde ellers anket sin dom på fire måneders ubetinget faengsel fra byretten i Hjørring i november sidste år.

– Den foruretted­e kvinde leverede en trovaerdig, sikker forklaring, som blev understøtt­et af flere vidner, sagde dommer Torben Geneser, da han laeste begrundels­en for den skaerpede dom.

Den foruretted­e kvinde leverede en trovaerdig, sikker forklaring

– Samtidig viste tiltaltes adfaerd den pågaeldend­e aften, at vi laegger til grund, at kvindens forklaring­er er sande. Hun kunne ikke grundet indtag af alkohol og søvn modsaette sig, og det vidste den tiltalte, fortsatte dommeren.

Havde fået det dårligt

Den tiltalte blev som i byretten frifundet for et andet forhold i sagen omhandlend­e blufaerdig­hedskraenk­else mod en anden kvindelig ansat.

Anklager Emil Stenbygaar­d udtrykte dog over for Ekstra Bladet tilfredshe­d med dommen.

Den tiltaltes forsvarer, Lene Sejersen, havde gjort sit for at få Vestre Landsret i Viborg på andre tanker end byretten i Hjørring.

– Jeg mener ikke, det kan laegges til grund, at hun var i en tilstand, hvor hun ikke kunne modsaette sig en seksuel handling (drugrape, red.). Hun anmeldte en mand for drugrape, men det understøtt­er de efterfølge­nde undersøgel­ser ikke. Der var kun spor af kokain, hun selv havde indtaget laenge inden, sagde Lene Sejersen.

Den i dag 31-årige, foruretted­e kvinde fortalte, at hun den aften havde fået det dårligt og havde kastet op, hvorfor hun var gået op på sit hotelvaere­lse.

– Jeg vågnede ved, at han havde to fingre oppe i mig. Mine bukser og trusser var trukket ned. Jeg råbte: ’Hvor er J, hvor er J?’ (kvindelig kollega, red.), forklarede den foruretted­e.

 ?? FOTO: NILS SVALEBØG/RITZAU SCANPIX ?? Den danske kultur-profil er tidligere i byretten blevet dømt for voldtaegt ved andet seksuelt forhold end samleje.
FOTO: NILS SVALEBØG/RITZAU SCANPIX Den danske kultur-profil er tidligere i byretten blevet dømt for voldtaegt ved andet seksuelt forhold end samleje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark