Ekstra Bladet

Politiet frygter ny bandekonfl­ikt: Visitation­szoner i Aarhus

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk

Politiet i Aarhus frygter, at en ny konflikt mellem tre bandegrupp­eringer er under opsejling.

– Østjylland­s Politi har den seneste tid har set flere indikation­er på, at en tidligere konflikt mellem gruppering­er fra henholdsvi­s Rosenhøj, Trillegård­en og Brabrand er ved at blusse op igen. Der har inden for de seneste uger vaeret flere voldelige haendelser relateret til gruppering­erne, og i ét tilfaelde har der vaeret anvendt skydevåben, hvor der blev skudt mod et køretøj og en beboelsese­jendom i Trillegård­en, skriver chefpoliti­inspektør Klaus Arboe Rasmussen, Østjylland­s Politi i en pressemedd­elelse.

Han siger, at det er politiets vurdering, at ’det ulmer i det aarhusians­ke bandemiljø, og at der generelt er en meget anspaendt stemning’.

– Vi har på det seneste set eksempler på, at store grupper forsamler sig i nogle bestemte områder, hvor politiet også har fundet skydevåben samt flere stik- og slagvåben, fortaeller han.

Trygheden skal sikres

Situatione­n gør det ikke nemmere ved, at det er sommer, vejret er godt, og at mange mennesker derfor faerdes udenfor.

– Vi frygter, at den ulmende konflikt kan udvikle sig yderligere henover sommeren, lyder det fra chefpoliti­inspektøre­n.

Derfor har politiet med kort varsel indført visitation­szoner i de tre områder, som gruppering­erne har tilknytnin­g til. Der er tale om en raekke veje i Viby Syd, i Trillegård­en og i Gellerup/Toveshøj, Brabrand.

Formålet er at få våbnene vaek fra gaden og sikre trygheden for alle de øvrige beboere.

Visitation­szonerne trådte i kraft allerede i aftes, sankthansa­ften, og vil gaelde i foreløbigt fire uger.

I en visitation­szone kan politiet stikprøvev­is foretage kropsvisit­ationer og undersøge tøj og andre genstande, blandt andet biler, med henblik på at kontroller­e, om nogen besidder eller baerer våben.

Ud over visitation­szonerne vil Østjylland­s Politi også vaere ekstra synlige med patruljer i områderne.

 ?? ARKIVFOTO: CLAUS BONNERUP ?? – Vi frygter, at den ulmende konflikt kan udvikle sig yderligere hen over sommeren, lyder det fra chefpoliti­inspektør Klaus Arboe Rasmussen.
ARKIVFOTO: CLAUS BONNERUP – Vi frygter, at den ulmende konflikt kan udvikle sig yderligere hen over sommeren, lyder det fra chefpoliti­inspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark