Ekstra Bladet

Festivalga­ester om skattely-finte: Det er noget svineri

- FOTO: EKSTRA BLADET

I går kunne Ekstra Bladet afsløre, at den fynske festival Tinderbox og dens jyske søsterfest­ival Northside gør brug af en finte, som skattely-eksperter i årevis har kritiseret.

De har nemlig et dyrt lån til moderselsk­abet i Luxembourg, der gør, at de kan sende millioner af kroner ud af Danmark uden at betale skat – samtidig med at beløbet kan fratraekke­s og saenke skattebeta­linger herhjemme.

’Vi skal jo overleve’

Det var dog ikke en nyhed, der havde faestet rod blandt de festivalga­ester, Ekstra Bladet talte med på pladsen i Tusindårss­koven i går.

De fleste vil hellere drikke øl og lytte til musik, men nogle ville give deres besyv med.

Et par af dem er naboerne Bo og Kristian, der flere gange har gaestet Tinderbox.

– Hvis vi andre gjorde det, var vi jo blevet sat fast med det samme. Men det er jo snart alle selskaber i Danmark, der gør det, og vi skal jo overleve og feste.

– Så lang tid regeringen ikke gør noget ved det, er der ikke noget for os at gøre – og heller ikke for Ekstra

– Jeg synes, det er noget svineri, siger Kristian på Tinderbox.

Bladet, understreg­er Bo.

– Jeg synes, det er noget svineri, hvis folk ikke betaler det skat, de skal i Danmark, når de driver virksomhed i Danmark, siger naboen Kristian og tilføjer:

– Men som Bo også siger, så er vi her for at feste, og det har jeg taenkt mig at gøre, også selvom de snyder i skat.

Helt anderledes forholder det sig for Dennis fra

Odense, der sammen med sin vennegrupp­e har vaeret på Tinderbox alle årene.

Ikke mit problem

– Jeg synes egentlig bare, det er fedt, at festivalen er her. Hvad de gør, og hvilke smuthuller de har fundet, det er jo så deres problem. Det er i hvert fald ikke mit. Og hvis jeg skulle vaelge mellem, at Tinderbox var her, eller at det ikke var her på grund af det her med skattely, så ville jeg klart vaelge, at Tinderbox var her, siger han.

Ekstra Bladet har de seneste dage forsøgt at få et interview med folkene i Down the Drain, der ejer Tinderbox, men det har de ikke ønsket på grund af travlhed med at gøre klar og afvikle festivalen.

js og eb

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? – Hvis vi andre gjorde det, var vi jo blevet sat fast med det samme, siger festivalga­esten Bo.
FOTO: EKSTRA BLADET – Hvis vi andre gjorde det, var vi jo blevet sat fast med det samme, siger festivalga­esten Bo.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark