Ekstra Bladet

Tantratype­r og gurutenden­ser

-

Mand21 hentyder til mand i det 21. århundrede, selv om mandemødet blev afholdt for første gang sidste år. Det er derfor, det i år stadig hedder Mand21.

Hvis man synes, det lugter lidt langhåret med tantra og bekendelse­sgrupper, så er Sofus Midtgaard den første til at forstå det.

– Jeg oplevede selv en megastor modstand, da jeg for første gang blev inviteret på mandelejr. Jeg havde total modstand mod guru-tendenser og de der selvglade tantratype­r, der siger, at man kan skille udløsninge­n fra orgasmen. Det troede jeg ikke på. Jeg taenkte også: ’Der er jo ikke nogen af dem, der har et rigtigt arbejde. Det lyder mere som en bøvet klub, hvor vi skal lege indianere og den slags’.

Afseksuali­seret

Sofus Midtgaards turning point var at opdage, hvor meget det betød, at her var en weekend, hvor der ikke skulle laves damer.

– Det, at der ingen kvinder er, skaber en grounding. Der er ingen flakken i blikkene, ingen konkurrenc­e i at spille smart. Folk kan ligesom laegge paraderne, for der er ikke noget, der forstyrrer vores kompas. Det bliver afseksuali­seret.

Jonas Nyholm supplerer: – Som mand er det generelt let at føle, at der ikke rigtig er noget at fikse. Fordi vi ikke er bevidste nok om det. Også derfor er der så mange fordomme om mandegrupp­er. Det er let at tro, at vi sidder 150 maend med hovedet i skødet, som alle er blevet skilt og har det ad helvede til.

Sofus Midtgaard tager den tilbage:

Ingen får lov at drikke sig stive, for vi skal vaere friske naeste dag

Sofus Midtgaard

’Kloakdaeks­el’

– Ja, det kan jo vaere svaert at maerke efter, hvad man føler. Hvem har lyst til at åbne det kloakdaeks­el? Hvad lugter der af dernede?

Jakob Kaergaard tager over:

– Man behøver ikke have et problem. Man kan godt bare vaere nysgerrig på at laere sig selv dybere at kende og have en fed weekend med andre maend. Som altså ikke handler om at drikke bajere.

Man behøver ikke have et problem

Jakob Kaergaard

Sofus Midtgaard afrunder med mindet om et kompromis:

– Vi så selvfølgel­ig EMkvartfin­alen i fodbold sidste år. Og drak en øl til. Mere religiøse er vi heller ikke.

– Det var utaenkelig­t, at vi ikke skulle se den kamp, når vi var 150 maend samlet.

– Men ingen får lov at drikke sig stive, for vi skal vaere friske naeste dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark