Ekstra Bladet

RYSTENDE EGOISME

-

Jeg har tidligere skrevet og efterspurg­t, at minkavlern­e blev undersøgt, efter at det var kommet frem i offentligh­eden, at der blev fusket og manipulere­t med oplysninge­rne til afregning af mink.

Derfor skal der lyde en stor tak til TV 2, der forleden sendte ’Minkfarmen­s skjulte smitte’ – en fremragend­e og oplysende udsendelse om minkavlern­e.

Jeg skal da lige love for, at vi fik sandheden smidt på bordet. Det var rystende at vaere vidne til, og man sad og blev helt skidt tilpas over, at sådan noget kan finde sted i vores oplyste land.

Minkavlern­e har overhovede­t ikke lyttet til myndighede­rne, og det er grotesk, at der findes mennesker med så lav moral, der vil snyde faellesska­bet. De har kun taenkt på egen økonomi.

Det er grotesk, at der er mennesker med så lav moral

Det står klart for enhver, der har set den udsendelse, at minkavlern­e overhovede­t ikke havde styr på deres besaetning og samtidig lod coronasmit­ten sprede sig til en masse andre besaetning­er i Nordjyllan­d samt et stort stykke ned af Vestkysten.

En overgang havde man tilmed lukket store dele af Nordjyllan­d ned, og det berørte både små og store virksomhed­er, som må have haft store tab både på daglig indtjening samt et senere overskud. Alt det på grund af egoisme fra minkavlern­es side.

Hvor er i øvrigt alle landbrugso­rganisatio­nerne og Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i denne sag?

Det kunne da vaere rart med en udtalelse eller en undskyldni­ng til alle os danskere, der skal betale til minkavlern­e for deres samfundssv­igt.

Finn Raunsbaek

Egå

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Det eneste, minkavlern­e havde fokus på, var egen økonomi – og ikke andre folks helbred, fastslår Finn Raunsbaek.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Det eneste, minkavlern­e havde fokus på, var egen økonomi – og ikke andre folks helbred, fastslår Finn Raunsbaek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark