Ekstra Bladet

MIG MOD DEM

- JOURNALIST Mogens Bille

JYLLAND ER VERDENS navle for Inger Støjberg. Her har hun hjemme. Derfor kunne gårsdagens pressemøde selvfølgel­ig ikke foregå i København, men på Hvidsten Kro. Og det var i Skive Folkeblad, hun breakede nyheden om sit nye parti, Danmarksde­mokraterne.

DEN TIDLIGERE Venstre-naestforma­nd har endnu ikke udarbejdet et faerdigt politisk program, men hovedeleme­nterne står fast: En stram flygtninge­politik og et opgør med københavne­riet.

Hun taler gerne om de ’fine saloner’ i hovedstade­n, hvor man ikke forstår, hvad der foregår i resten af Danmark. Det er ’os mod dem’. Eller rettere: ’Mig mod dem’.

– Jeg står for borgerlig snusfornuf­t, bedyrer hun.

MEN HVOR MEGEN borgerlig snusfornuf­t er der lige i at danne et nyt parti, som vil medvirke til at skabe yderlig splittelse i den borgerlige lejr og øge risikoen for stemmespli­d?

Foreløbigt er hun kommet flyvende fra start. Vaelgererk­laeringern­e strømmer ind, og det er formentlig kun et spørgsmål om tid, før løsgaenger­ne fra Dansk Folkeparti officielt melder sig under hendes fane for at repraesent­ere det nye parti i Folketinge­t.

VI TROR, at Danmarksde­mokraterne i høj grad er et personligt projekt for Inger Støjberg.

Et budskab om, at hun braendende ønsker at komme tilbage til miljøet på Christians­borg. En ansøgning om at genoptage sit levebrød.

HUN HAR VAELGERTAE­KKE. Ingen tvivl om det. Fik omkring 28.000 personlige stemmer ved det seneste valg, og dommen i Rigsretten og udsmidning­en fra Folketinge­t har skabt et martyrium, som mange vaelgere isaer uden for de større byer har taget til sig.

I RØD BLOK byder man høfligt det nye parti velkommen, men glaeder sig over udsigten til blå kaos. Ligesom det overgik venstreflø­jen i 1970’erne, hvor et virvar af nye partidanne­lser gjorde det naesten umuligt at regere.

INGER STØJBERG gentager ustandseli­gt, at hun er en politiker, der siger, hvad hun mener, og er til at stole på.

Men det klinger hult, når man vurderer, hvor mange af sine tidligere holdninger som central Venstre-politiker hun nu løber fra.

STØJSENDER­EN er tilbage. Måske raekker det til, at hun kan generobre sin plads i Folketinge­t – og så er målet vel også nået.

Jylland er verdens navle for Inger Støjberg

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Vi tror, at Danmarksde­mokraterne i høj grad er et personligt projekt for Inger Støjberg.
FOTO: ERNST VAN NORDE Vi tror, at Danmarksde­mokraterne i høj grad er et personligt projekt for Inger Støjberg.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark