Ekstra Bladet

TOUR-RESERVE KNUSER FAVORITTER­NE

Mathias Norsgaard Jørgensen overrasked­e alle og vandt DM i enkeltstar­t foran profiler som Magnus Cort og Mads Pedersen

- KEVIN DOHERTY kd@eb.dk

Jeg forstår det ikke. Jeg fatter ikke en skid

Ingen så den komme.

Movistars Mathias Norsgaard Jørgensen blev danmarksme­ster med en tid på 46 minutter og 25 sekunder.

Store profiler inklusive den forsvarend­e mester Kasper Agreen stillede ikke til start, og derfor blev det spået, at Magnus Cort og Mads Pedersen skulle duellere om guldmedalj­en.

Sådan gik det ikke. Cort sikrede sig andenplads­en med få hundredede­le af et sekund foran Mattias Skjelmose på tredjeplad­sen.

Frustreret

Norsgaard stod helt lige med Cort på tredje og sidste mellemtid på ruten, men det var den 25-årige silkeborge­nser, der trak det laengste strå.

Mathias Norsgaard Jørgensen står som første reserveryt­ter til at køre Tour de France for Movistar, og det første, han sagde, da han gav interview til TV 2 Sport, handlede også om det.

– Jeg er rimelig frustreret over, jeg ikke skal køre Touren.

– Jeg skal derned og vaere reserve. Men det her er jo et rimeligt godt signal at sende, og holdet er ikke udtaget endnu, sagde han.

Det var da heller ikke gået op for ham, at han netop var blevet danmarksme­ster for første gang foran de store stjerner.

Suveraen søster

– Jeg forstår det ikke. Jeg fatter ikke en skid. Jeg ville ikke engang have kørt det her, fordi jeg taenkte, jeg ville få taesk af conti-rytterne. Så kom sportsdire­ktøren og sagde, at de betalte løn til en enkeltstar­tsrytter, og så måtte jeg køre den, lød det fra ham.

Aalborgs gader og det omkringlig­gende landskab danner ramme for DM, og søndag skal danmarksme­steren i linjeløb findes.

Hos kvinderne var det Emma Norsgaard Bjerg, Matthias Norsgaards søster, der suveraent tog guldmedalj­en for andet år i traek på enkeltstar­ten.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark