Ekstra Bladet

FIK ØL I NAKKEN – BLEV VAEK FRA PARKEN

En far, hans to drenge og farfar havde en meget trist oplevelse til landskampe­n mod Kroatien i Parken, da en af drengene fik et ølkrus i hovedet – DBU arbejder på at få stoppet ølkast fra tribunerne

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Når Danmark spiller landskamp i Parken er der virkelig rift om billettern­e.

DBU kan saelge langt flere end de 35.000, som der er plads til i Parken.

Kasper Hjulmands landshold er blevet hele Danmarks landshold.

Men da Danmark tidligere på måneden spillede mod Østrig i Nations League, stod der alligevel et par tomme saeder på C-tribunens nederste afsnit.

Mit barnebarn var meget chokeret, da ølkruset kom flyvende fra øverste tribuneafs­nit og ind i nakken på ham

En trist aften

En far, hans to sønner og børnenes farfar, Henning Mussegaard, valgte simpelthen at blive vaek fra Parken, efter den oplevelse de havde haft nogle dage forinden til kampen mod Kroatien i Nations League.

Til den kamp var de to drenge på seks og ni år mødt frem med krigsmalin­g og halstørkla­eder for at vaere en del af det store landsholds­faellesska­b.

De sang med på nationalsa­ng og sejlede op ad åen.

Men det, der skulle vaere en fest, endte på alle måder med at blive meget en trist aften i Parken.

Burde gøre mere

Ikke nok med, at Danmark skuffende tabte. Den aeldste dreng på ni fik også et ølkrus i nakken.

– Mit barnebarn var meget chokeret, da ølkruset kom flyvende fra øverste tribuneafs­nit og ind i nakken på ham.

– Han fik et stort blåt maerke bag højre øre.

– Det var en ganske ubehagelig oplevelse, fordi vi ikke kunne nå at reagere, siger Henning Mussegaard, der havde sponsorere­t turen til sine børnebørn og sønnen.

De valgte at blive siddende og se kampen faerdig på trods af den triste oplevelse.

Henning Mussegaard er af den klare opfattelse, at DBU som arrangør bør gøre endnu mere for at stoppe ballademag­erne.

DBU ligeglade

– Der skal vaere langt større sanktioner, når det handler om ølkast. De mange kontrollør­er, der står med ryggen til banen og ser op mod tilskuerne, burde udstyres med et kamera på maven, så de kan fange de tilfaelde, hvor der bliver kastet med øl, mener Henning Mussegaard.

De klagede efterfølge­nde til DBU over den oplevelse de havde haft. Men de følte ikke, at deres problem blev taget alvorligt hos DBU.

Efter den oplevelse havde ingen af dem lyst til at tage i Parken den følgende mandag til Nations League kampen mod Østrig.

Flere vagter

– Vi blev hjemme og så landskampe­n i sofaen. Min søn foraerede to af billettern­e vaek, mens de to andre saeder stod tomme, fortaeller Henning Mussegaard, der inderligt håber, at DBU saetter flere vagter ind og strammer op i forhold til at fange alle dem, der kaster med øl.

De fire har billetter til Nations League kampen mod Frankrig til september, hvor de håber, at DBU har fået bedre styr på de tiltagende problemer med ølkast fra tribunerne.

– Til september er det hele kommet lidt på afstand. Det er vores plan at tage i Parken. Jeg håber virkelig ikke, at vi får en dårlig oplevelse igen, siger Henning Mussegaard.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Stemningen har vaeret på kogepunkte­t til landskampe­ne i Parken. Dog er DBU udfordret af ølkast. Det er et problem, som unionen er opmaerksom på. Personerne på fotoet har intet med ølkast at gøre.
FOTO: JENS DRESLING Stemningen har vaeret på kogepunkte­t til landskampe­ne i Parken. Dog er DBU udfordret af ølkast. Det er et problem, som unionen er opmaerksom på. Personerne på fotoet har intet med ølkast at gøre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark