Ekstra Bladet

BESVIMER I VM-FINALE

Anita Alvarez måtte reddes op af poolen af sin traener, da hun mistede bevidsthed­en under vandet i en finale

-

Det var andet end medaljer, der stjal fokus, da der onsdag blev afholdt finale i synkronsvø­mning ved VM i svømning i Ungarns hovedstad, Budapest.

Den amerikansk­e synkronsvø­mmer Anita Alvarez besvimede således under finalen i solodiscip­linen. Hun sank til bunden af poolen, før hendes traener, Andrea Fuentes, sprang i bassinet og fik hende op, skriver CBS Sports.

– Det var en stor forskraekk­else. Jeg var nødt til at hoppe i, for livreddern­e gjorde det ikke, siger Andrea Fuentes til det spanske medie Marca.

Trak ikke vejret

– Jeg var bange, fordi jeg kunne se, at hun ikke trak vejret, men nu har hun det meget bedre, tilføjer traeneren.

Den 25-årige Anita Alvarez modtog laegehjael­p på stedet.

Andrea Fuentes fortaeller til Marca, at planen er at lade Alvarez hvile hele dagen i går i håb om, at hun er i stand til at stille op til dagens holddiscip­lin.

I løbet af de naeste par dage vil Anita Alvarez desuden skulle gennemgå nogle undersøgel­ser for at forsøge at finde årsagen til, at hun besvimede.

Er sket før

Den amerikansk­e svømmer har før mistet bevidsthed­en, blandt andet ved OL-kvalifikat­ionen i Barcelona i Spanien sidste år.

Dengang fortalte hendes mor til tv-stationen WIVB, at hun før havde set sin datter besvime, men ikke under svømmekonk­urrencer.

Onsdagens solodiscip­lin blev vundet af den japanske svømmer Yukiko Inui. Marta Fiedina fra Ukraine vandt sølv, mens Evangelia Platanioti fra Graekenlan­d vandt bronze.

 ?? FOTO: OLI SCARFF/RITZAU SCANPIX ?? Livredning
Det var Anita Alvarez' traener, Andrea Fuentes, der måtte springe i bassinet og redde den amerikansk­e svømmer op, da ingen livreddere tilsynelad­ende sprang i vandet.
FOTO: OLI SCARFF/RITZAU SCANPIX Livredning Det var Anita Alvarez' traener, Andrea Fuentes, der måtte springe i bassinet og redde den amerikansk­e svømmer op, da ingen livreddere tilsynelad­ende sprang i vandet.
 ?? FOTO: OLI SCARFF/RITZAU SCANPIX ??
FOTO: OLI SCARFF/RITZAU SCANPIX
 ?? FOTO: OLI SCARFF/RITZAU SCANPIX ??
FOTO: OLI SCARFF/RITZAU SCANPIX
 ?? FOTO: OLI SCARFF/RITZAU SCANPIX ??
FOTO: OLI SCARFF/RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark