Ekstra Bladet

UNØDVENDIG­T, KEVIN

Straks i angreb Kevin Magnussens overhaling­sforsøg på Lewis Hamilton var ikke risikoen vaerd, mener danskerens tidligere teamkammer­at Jolyon Palmer

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Lance Strolls ene point på hjemmebane i Canada rykkede Aston Martin forbi Haas og op på ottendepla­dsen i konstruktø­r-VM.

Formel 1’s faste ekspert Jolyon Palmer går i sin seneste klumme i dybden med, hvordan det lader sig gøre efter Haas’ blaendende kvalifikat­ion.

Selv om briten elsker sin tidligere teamkammer­ats kørestil, opfordrer han Kevin Magnussen til at taenke lidt mere over tilgangen til første omgang, når der er mere at tabe end at vinde.

Kaempede for hårdt

– I Montréal tangerede Haas deres bedste kvalifikat­ion som hold nogensinde, men lykkedes alligevel med slet ikke at score point for femte løb i traek, skriver Palmer.

– En del af grunden var uheld, da Mick Schumacher udgik tidligt med et mekanisk problem. Men jeg synes også, at en del grunden var, at Kevin Magnussen kaempede for hårdt mod Lewis Hamilton i starten på en måde, der ikke stemte overens med balancen mellem risiko og belønning.

– For anden gang i fire løb kørte Magnussen side om side med Hamilton efter en fremragend­e kvalifikat­ion, men begge gange er det endt i tårer for danskeren.

– I Barcelona synes jeg, at han klemte Mercedesen for hårdt i sving fire, hvilket udløste kontakt og sendte Haas-køreren gennem gruset og ud af pointene, selv om han var startet otter.

– I søndags i Montréal var det en mere hårfin berøring mellem de to, men fra en vaerre position, hvilket forårsaged­e en skade på frontvinge­n, der i sidste ende tvang ham i pit efter et sort-orange flag.

Stak snuden frem

– Bagfra og på ydersiden af en Mercedes gennem en smal chikane var det for mig en overhaling, der aldrig havde stor chance for succes, og Magnussen stak snuden frem for laenge og risikerede kontakten. Det føltes unødvendig­t.

– Kevin har altid vaeret en en utrolig aggressiv og viljestaer­k racerkører. Jeg så det med mine egne øjne som teamkammer­at med ham i 2016, og jeg har nydt hans håndvaerk lige siden, fordi det altid er underholde­nde. Du ved, at han altid giver det et forsøg og sjaeldent bakker af.

– Måske håber Günther Steiner, at han indimellem bakker af, fordi et par kontakter på første omgang har kostet teamet en paen bunke point. Med Schumacher, der af forskellig­e årsager stadig mangler at komme ud af starthulle­rne i 2022, er Haas faldet ned til niendeplad­sen i mesterskab­et på trods af solide resultater under kvalifikat­ion og tidlige gode point i Bahrain, skriver Palmer.

 ?? FOTO: MARK SUTTON/HAAS F1 TEAM ?? Kevin Magnussen i angreb på Lewis Hamilton fra starten af Canadas Grand Prix.
FOTO: MARK SUTTON/HAAS F1 TEAM Kevin Magnussen i angreb på Lewis Hamilton fra starten af Canadas Grand Prix.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark