Ekstra Bladet

Haervaerk rammer Touren i København

- FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Ideen er lige så simpel, som den er åbenlys: Pynt de danske byer i gult op til Tour de France-starten naeste fredag, så stemningen rigtig kan brede sig, og alle kan blive gjort opmaerksom på, at verdens største cykelløb er kommet til landet.

Men ikke alle synes lige begejstred­e ved tanken om at se København og de andre start– og målbyer blive ramt af trafikale udfordring­er, afspaerrin­ger og logistiske stopklodse­r for noget, de fleste ikke interesser­er sig for.

Flået ned

Det er de seneste måneder kommet til udtryk på de sociale medier i specielt facebook-grupper landet over fra København i øst over Roskilde, Nyborg og Vejle og Sønderborg i syd.

Nogle er dog gået skridtet videre og er tyet til haervaerk mod oppyntning­en langs søerne, skriver TV 2 Lorry.

En lang raekke traeer langs Øster Søgade har vaeret bundet ind i gult wrappapir, der nu er flået ned og efterladt i rabatter og på vejene, og politiet bekraefter, at der foreligger en anmeldelse om haervaerk.

Rigtig aergerligt

Over for TV 2 Lorry aergrer Københavns Kommune sig over haervaerke­t.

– Vi pynter byen op med alt fra gule blomster, flagvimple­r over gaden til gult stof, der wrappes om traeer, og det gør vi for at skabe et brag af en gul folkefest. Derfor er det også rigtig aergerligt, at wrappingen (stoffet, red.) er blevet pillet ned, skriver programche­f Tine Eriksen i et svar.

Angiveligt står det dog ikke vaerre til, end at papiret kan komme op igen, da det ikke er gået i stykker.

En eller anden har med andre ord bare vaere sur over det og har flået det ned.

Tine Eriksen tilføjer, at der miljømaess­igt heller ikke er noget at komme efter. Beklaednin­gen er foregået skånsomt og beskadiger ikke traeerne.

Tour de France laegger fra land med en 13 kilometer-lang enkeltstar­t fredag 1. juli fra kl. 16.

 ?? ?? Sådan har der set ud langs søerne, og sådan kommer det til at se ud igen.
Sådan har der set ud langs søerne, og sådan kommer det til at se ud igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark